KEEP LB07

Under 2024 kommer LB07 inte mönstra ett damlag i seriespel. Istället startar LB07 en ny långsiktig satsning på dam- och flickfotboll som går under namnet KEEP LB07. Målsättningen är att satsningen ska göra LB07 självförsörjande på spelare till ett framtida damlag.

– Med LB07’s storlek på förening ska vi klara av att driva ett damlag på ett hållbart sätt med nya kullar av duktiga tjejer som får göra klart sina år inom ungdomsfotbollen innan de tar klivet upp i damlaget, säger utvecklingschefen Henrik Adolfsson.

– Upplevelsen av Division 3 och Division 4 som vi har haft de senaste åren är att det är en ständig jakt bland klubbarna för att rekrytera seniorspelare. Det tror jag nästan alla klubbar som finns i dessa serier kan skriva under på. Nyckeln till att framgångsrikt över tid bedriva en bra verksamhet är att det finns kullar underifrån som kan kliva upp till damlaget när de är klara med ungdomsfotbollen. Den övergången tror vi inte ska ske vid 14-15 års ålder, utan snarare vid 17-18 års ålder.

Inom ramen för KEEP kommer spelarna att erbjudas föreläsningar, lagaktiviteter, alternativ fysträning med mera. Spelare som väljer att lämna klubben ska också följas upp för att hitta anledningarna till detta.

– Det går naturligtvis inte att trycka på en knapp, utan detta handlar om ett pågående arbete som ska skapa en riktigt bra miljö. För oss blir det också viktigt att följa upp spelare som väljer att lämna klubben. Kartan har ritat om drastiskt sedan Malmö FF startade flicklag och det blir allt tuffare för andra klubbar att behålla lag och spelare. För oss handlar det om att spelare lämnar av rätt anledningar, och inte på grund av att de inte trivs i LB07. Helst ska de såklart inte lämna alls, utan fortsätta hos oss hela vägen upp i ett framtida damlag.

– Vi har egentligen haft svårt i åldrarna 13-17 år hela vägen sen 2018. Vi har haft bra perioder, men inte lyckats skapa hållbarhet över tid. Det är lätt att skylla ifrån sig och peka på många anledningar till detta, men det faller i slutändan tillbaka på LB07. Vi behöver bli bättre. Vi kommer inte ha ett damlag 2024, och att vi hamnat där är vi långt ifrån nöjda med. Antingen konstaterar vi detta och låter det vara så, eller så ser vi oss i spegeln och hittar en väg framåt där vi lär oss av det som varit. Det gör vi nu med KEEP.

Målsättningen är att LB07 år 2028 ska ha 20 spelare i åldern 18-19 år, 40 tjejer i åldern 16-17 år och 60 tjejer i åldern 14-15 år.

– Fortsätter alla tjejer vi har i klubben i dagsläget, så når vi dessa numerära mål år 2028. Har vi numerären med oss kommer vi också att hålla en hög sportslig nivå. Nu sparkar vi igång och det ska bli spännande att följa detta över tid!

Läs mer om KEEP här!

 

För vidare frågor, ta kontakt med Henrik Adolfsson, Utvecklingschef: henrik@lb07.se

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr