Starten på hösten blev tuff – vände vi trenden mot Skurup?

Marginalerna i fotboll är små. En spark kan göra skillnaden mellan positivt och negativt. Men nu känns det som vi är på banan igen.

 

I första matchen efter sommaruppehållet gör Husie mål på matchens absolut sista spark. I anfallet innan har vi ett bra läge att göra mål. Så är det i fotboll, och det kan vara svårt att skaka av sig en sådan onödig motgång. I de två följande matcherna gör vi mindre bra insatser och förlorar. Men även i de matcherna, speciellt mot IFK Trelleborg, går det att peka på att vi inte riktigt har flyt. IFK Trelleborg har fyra skott på mål i första halvlek och alla går in. Thea i målet kan inte lastas för något av målen, utan i det läget har vi helt enkelt inte några marginaler alls med oss och humöret går ner i vårt unga lag. Tyvärr något vi tar med oss mot Klågerup där fokus hamnar lite snett och vi gör en mindre lyckad insats.

 

Som en erfaren tränare en gång sa: You have to earn your luck. Kort sagt, det hjälper aldrig att gå ner i tempo, humör och vilja – för då får man inte marginalerna med sig. Efter Klågerupsmatchen pratar vi en hel del om det och försöker ta det med oss ut på träningsplanen också. Vi vet att matchen mot Skurup blir tuff – Skurup som dittills inte hade tappat någon poäng i serien.

 

Så går vi ut till match som ett nytt lag med friska vindar i håret. Alla gör sin del av jobbet och stöttar varandra ute på planen – nu känner vi igen oss! Matchen slutar 1-1 där vi helt klart har möjligheter till att knipa alla tre poäng. Hur som helt, en bra genomförd match och en poäng som kan bli viktig när vi summerar tabellen.

Har trenden vänt nu? Nja, för att det ska vara ett trendbrott behöver vi en bra insats även i nästa match. I den här serien slår alla lag alla och striden kring strecket är knivskarp. Men vi vet att vi kan. Vårt unga lag har tagit sig samman förr, och i nästa match väntar en spännande kamp mot Åkarp på bortaplan. Med matchen mot Skurup i ryggen vet vi alla vad vi behöver göra för att ge oss själva chansen!

 

Samla krafterna och stötta tjejerna med glad tillrop och pepp – så ska vi kunna få ihop en bra avslutning på serien!

 

 

 

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr