Ny huvudtränare för herrarna klar

I dag kan vi presentera den nya huvudtränaren för LB07s herrar. John Wall med meriter från högre divisioner och internationella uppdrag har skrivit ett flerårigt avtal med föreningen.

Efter det sena avhoppet från vår tidigare huvudtränare har det varit ett febrilt letande för att träffa rätt med kommande rekrytering. Vi har träffat flertalet kandidater och många har varit högintressanta. Däremot har vi inte velat stressa fram beslutet och rekryteringsprocessen. Det är viktigt med hög beställarkompetens och att vi hittar ett samarbete som synkroniserar väl med klubbens plan och vision.

John Wall om LB07

Jag ser fram emot att bygga någonting rejält och hållbart – då känns divisionstillhörighet oväsentligt för mig. LB07 har en unik position rent geografiskt och med sin verksamhet och det känns extremt tilltalande för mig. Ser fram emot att påverka verksamheten varje dag!

LB07 om valet av John

Sedan vi stod inför uppgiften att rekrytera en ny huvudtränare så har vi träffat ett flertal intressanta kandidater och att vi landar i John känns väldigt bra. Med John i organisationen får vi både ett nationellt och internationellt nätverk som vi kommer ha stor nytta av. John är väl insatt hur vi vill arbeta de kommande åren och jag övertygad att han kommer bidra med att vi ytterligare förstärker det i och med det här samarbetet berättar sportchef Sebastian Jonsson.

Förutom att Johns meriter talar mer än för sig själv som seniortränare kommer han även vara ett stöd till våra ungdomslag. I form av ledarutbildning, videoanalys och extraträning för våra ungdomar. Kommenterar klubbchef David Wernersson

Nu när huvudtränaren är på plats kommer vi arbeta för att få övriga ledarstab på plats så snabbt som möjligt. Det återstår även ett arbete att få in ytterligare några spelare på plats i truppen då det arbetet varit avvaktande då fokus varit på att hitta en tränare.

Meritlista (urval)

  • Med i ledarstaben Finlands A-lag tillsammans med Hans Backe
  • Huvudtränare/Sportchef Nyköpings BIS (division 1)
  • AIKs U-19
  • VD Game Insight Soccer
  • Författare till Rotations and interchanges (studier i Marcelo Bielsas träningsmetodik)
  • Kuriosa är också att John tog hit Romain Gall (nu i Malmö FF) till Sverige och Nyköpings BIS 2016.

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr