Nu är vi igång igen!

LB07’s damlag startade under året om i Division 4 efter att ha varit på paus under 2020. Truppen har bestått av 36 spelare som spelat i SM F17 och Dam Div 4. Hör Sportchef Henrik Adolfssons tankar om året som varit och om framtiden.

– För exakt ett år sedan hade vi 18 spelare i truppen, och målsättningen var att bemanna två lag under 2021. Ur det perspektivet har vi verkligen lyckats med det primära – att äntligen vara igång med vårt damlag igen. Vi har fullföljt två serier och har i båda serierna förbättrat våra prestationer under året. Inför säsongen rekryterade vi många nya spelare och för i princip hela truppen var 2021 första säsongen med seniormatcher. De två parametrarna ska man väga in och det tar alltid tid att bygga upp något nytt. Nu är vi äntligen igång och från och med nu ska vi skruva på det ytterligare så att vi kan börja vår resa uppåt i seriesystemet.

I SM F17 Södra Götaland slutade LB07 till sist på en 4:e plats.
– Vi tar poäng av samtliga lag utom två i serien och våra prestationer samt resultat har tydligt förbättrats under årets gång. Under sommaren klev också Philip Celander in som ny tränare, så det var väldigt mycket nytt under året och bitarna föll på plats allt eftersom. Vi har också spelat med ett relativt ungt lag, så det ser verkligen ljust ut inför framtiden.

Damerna slutade på tredje plats i Div 4 Sydvästra.
– Vi vinner mot samtliga lag i serien och har bäst målskillnad, men det räcker bara till en tredjeplats. Det kan inte vara ofta ett lag som har ett poängsnitt på 2,44 inte slutar topp två. Ur det perspektivet är det såklart tungt att vi inte blir uppflyttade, men vi får lära oss av det och nästa gång ser vi till att vara på rätt sida sträcket.

Hur ser kommande tid ut för Dam/F17?
– Vi var träningslediga en vecka efter sista seriematchen, men är igång igen och tränar fram till mitten av december. Den här perioden är det flera spelare som provtränar och framförallt handlar det om att sy ihop en slagkraftig trupp som kan tävla i både SM F17 och Dam Div 4, och det jobbar vi hårt för just nu.

Om man vill komma och provträna hos er, hur gör man då?
– Då skickar man ett mail till henrik@lb07.se och berättar kort om sig själv, därefter är man välkommen att provträna.

FLER NYHETER

Nyförvärv Freddie Brorsson

Herrarna har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2024, Freddie Brorsson ansluter från seriekonkurrenten Veberöds AIF. Freddie är en offensiv spelare som deltog i

Läs mer »

Ny tränare för herrarna!

LB07 gör klart med ny huvudtränare för herrlaget. Valet faller på 45-årige Jim Gustafsson som senast kommer från seriekollegan Veberöds AIF. LB07 och Jim har

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr