Månadens Ledare: Kalle Arildsson

Under rubriken ”Månadens Ledare” lär vi känna någon av förenings ledare lite mer. Denna gången tog vi en pratstund med Kalle Arildsson, tränare i F2011.

Ålder: 42 år
Familj: Fru och två döttrar
Bor: Ön
Jobb: Creative lead på reklambyrån BBDO.

Vi tog en pratstund med Karl Arildsson, ledare i F2011, innan en av deras träningar. Då de flesta använder sig av Kalle håller vi oss till det även i denna intervju.

För en novis inom reklambranschen så fick jag naturligtvis börja med att ta reda på vad man gör som creative lead.

– Jag ansvarar för vår kreativa avdelning på jobbet. Jag är både ansvarig för kreatörerna och den kreativa leveransen som vi arbetar fram. Vid sidan av hjälper till på familjeföretaget Sibbarps Husbryggeri lite. För mig är det vid sidan av, men för flera i familjen är det deras heltidsjobb.

Finns det något från jobbet du kan ta med in som ledare i LB07?

– Ledarskapsbiten är något som absolut går att ta med in till LB07, att motivera och bygga lagkänsla. Sen är naturligtvis kreativitet alltid viktigt och absolut som tränare när det ibland handlar om att snabbt hitta lösningar.

Kalles egen idrottskarriär bestod av fotboll, tennis och ishockey. Ishockeyn var den idrott som han var aktiv i längst och spelade fram till 18-års åldern. Kalle beskriver sig själv som en hårt jobbande hockeyspelare, men efter den egna karriären är det inom fotbollen som han har blivit ledare.

– Jag fick först frågan om att hjälpa till, men sen växte engagemanget därifrån. Jag har lite svårt att göra något halvhjärtat. Jag började som ledare 2020, när tjejerna var 8-9 år, och någonstans kände jag att det är nog nu jag får hoppa på tåget innan det blir för sent. De första två åren var vi en gemensam grupp med tjejer födda 2011/2012, men efterhand bara växte vi och det blev väldigt många spelare och ledare. Vi delade därför grupperna inför 2022 och nu är jag ledare för tjejerna som är födda 2011. Vi är 24 tjejer och 6 ledare och har två lag igång i seriespel.

Under åren har Kalle också gått flertalet tränarutbildningar, något han tycker varit väldigt givande.

– Jag har gått SVFF D, Spelformsutbildning 7mot7 och UEFA C. UEFA C var väldigt tidskrävande, men också väldigt givande. Känslan är definitivt att jag är en bättre tränare och ledare efter att jag har gått den, och även de andra utbildningarna. Det var också roligt att träffa tränare från andra miljöer och höra om hur dem arbetar.

Några saker har han också plockat upp både genom utbildningar och genom egna funderingar.

– En sak som jag lärde mig på UEFA C från en annan av deltagarna var att man inte behöver använda sig av alltför många övningar. Innan var jag hela tiden på jakt efter något nytt. Då gick det åt massor av tid att förklara övningen, testa den, förklara igen osv. Nu använder jag mycket färre övningar och försöker istället hitta stegringar och utmaningar i dessa. Rent speltekniskt tror jag vi var lite för snabba in i det taktiska och hur vi ska spela. Vi skulle nog ha gnuggat mer färdigheter. Det är min känsla.

– Inför det här året har vi tydligt delat upp ansvaret mellan oss ledare. Någon är lagledare, någon har hand om fysövningar, jag har hand om träningsplaneringen och innehållet i stort. Det har verkligen hjälpt oss. Det är mycket enklare med en tydlig ansvarsfördelning. Det kan jag verkligen rekommendera till alla ledare i de yngre lagen att sätta tidigt.

Avslutningsvis vill vi såklart höra vad som är det bästa med att vara ledare.

– Det är mycket. Att få vara en del av ett lag och en förening är fantastiskt. Även om jag inte är en av spelarna så får jag ju den känslan också som ledare. Det är också fint när det man har arbetat med börjar sitta och man ser hur det formas ett lag. När tjejerna var yngre var det flera som stod och hjulade på träningarna och nu har det formats en grupp som är fotbollsintresserad och har en lagkänsla. Avslutningsvis är det ju fantastiskt att kämpa hårt ihop och nå framgång tack vare det.

Vi tackar Kalle för pratstunden och önskar honom och F2011 lycka till med de återstående veckorna av säsongen!

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

KEEP LB07

Under 2024 kommer LB07 inte mönstra ett damlag i seriespel. Istället startar LB07 en ny långsiktig satsning på dam- och flickfotboll som går under namnet

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr