Månadens Ledare: Cecilia Keller

Namn: Cecilia Keller
Ålder: 37
Familj: Dotter, Hailey
Bor: Annestad, Bunkeflostrand

Cecilia är tränare i vår yngsta renodlade flickgrupp, födda 2017, men varken ledarskapet eller idrotten är något nytt för henne, även om just fotboll inte är något hon har ägnat sig åt tidigare.

– Jag jobbar som Team Manager på Visma och är även engagerad i Limhamn Hockey som lagledare och sitter även i styrelsen där. Jag spelade basket i 10 år och var även lite ledare där när jag även var aktiv själv. Fotboll har jag inte spelat, men idrotten har jag haft med mig i princip hela livet.

– I fotbollen är jag tränare för tjejer födda 2017 och det är cirka 17-18 tjejer i truppen. Vi är tre ledare nu och även någon förälder som alltid ställer upp vid behov. Tjejerna är ju ganska små så det är ofta det kommer några och testar lite då och då.

Cecilia kommer från Kristianstad och hade inte alls någon bild av LB07 sedan tidagare, däremot mycket erfarenhet från andra föreningar och idrotter.

– Hailey har spelat hockey sen hon var tre, men när den säsongen slutade på våren så började hon klättra på väggarna. Då tittade jag vilken fotbollsklubb som var aktiv i Bunkeflostrand och såg då att LB07 var det. Jag trodde först att föreningen bara hade aktivitet i Bunkeflo, men har sedan förstått hur stor klubben är och att den också har verksamhet på Limhamns IP.

– När Hailey hade varit med på några träningar så frågade hon mig om inte jag kunde vara tränare så jag anmälde mitt intresse, och på den vägen är det. Jag tyckte LB07 kändes välorganiserat och välkomnande när jag började engagera mig.

– Jag kunde ta med lite erfarenheter från basket och fotboll, men det är lite andra utmaningar inom fotbollen. I hockeyn så är tjejerna i blandade åldrar och de yngre kan lära av de äldre, men det kan vi ju inte här på samma sätt. Vi försöker att introducera en övning och fortsätta med den ett par träningar i rad, så att tjejerna lär sig den. Ibland provar man något som är alltför svårt, men ibland träffar man rätt i det också.

– Jag tycker att stöttningen från klubben med många bitar är mycket bättre i LB07 än vad jag är van vid sedan tidigare, där man mer har blivit lämnad själv att lösa det efter bästa förmåga. I LB07 har jag kunnat gå utbildningar och har bra stöd från kansliet när jag behöver det. Att lägga upp kallelser och sprida information till föräldrar är jag så van vid sedan tidigare, så det har inte varit några konstigheter.

Cecilia förklarade att tjejerna är väldigt taggade och glada av att vara med på träningarna. Vid några korta besök i samband med träningarna bekräftas Cecilias bild av tjejerna i laget och deras glädje i att spela fotboll.

– Jag tycker dem är jätteduktiga på att lyssna. Det är så kul att se deras glädje. Många gånger får man nästa tagga ner dem lite. De har en otrolig kämpaglöd och är tuffa.

– Man ska inte underskatta gruppens dynamik. Jag tycker vårt gäng är bra på att välkomna nya spelare in i laget, vilket är superviktigt. Man kunde också se när tjejerna hade beställt träningskläder, hur mycket det gjorde för sammanhållningen i gruppen att alla kom dit i samma färger. Sådana bitar kan vara jätteviktigt för gemenskapen.

– Vi har börjat introducera lite regler för tjejerna, både vad gäller spelet fotboll men också hur vi vill att de ska behandla varandra och oss tränare. Enkla saker, som att visa respekt och vara tysta när någon annan pratar. De är så taggade på att komma igång och spela matcher nu. De längtar efter LB07-Dagen 6/6 så de får chansen att spela matcher, vilket de inte har gjort ännu.

Trots att den senaste tidens solsken hade tagit paus just denna dag och att regnet gjorde tjejerna sällskap, så var det endast glada miner ute på planen. Det ska bli spännande att se tjejerna spela sina första matcher den 6:e juni på Limhamns IP i samband med LB07-Dagen. Vi önskar stort lycka till där, men också med resterande delen av säsongen, till Cecilia, övriga ledare och även tjejerna i F2017!

 

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr