LB07 återstartar damlaget 2021!

Efter att föreningen i vintras drog sig ur Elitettan, är det nu klart att damlaget återstartar till nästa säsong.

-Det känns fantastiskt kul att komma igång igen med ett damlag till nästa år! Det är något vi verkligen behöver för att kunna erbjuda våra tjejer möjligheten att spela i LB07 från 5 års ålder och hela vägen upp, säger sportchefen Henrik Adolfsson.

Under förra hösten och under vintern var det många turer kring Damlagets framtid i LB07.

– Förra hösten var egentligen ett omöjligt läge. Först fanns det en osäkerhet kring serietillhörighet, och även en osäkerhet kopplad till det eventuella samgåendet med Malmö FF. När det väl stod klart att vi skulle spela Elitettan 2020 och att samgåendet med Malmö FF föll i deras medlemsomröstning, blev dock förutsättningarna tydliga.

När förutsättningarna var klara och den större delen av planeringen gjord kom dock nästa smäll.

– Ett stort sponsoravhopp ledde till att dåvarande styrelse fann det nödvändigt att avanmäla damlaget från Elitettan och pausa elitsatsningen för damerna i klubben. Detta var en nödvändighet för att rädda ungdomsverksamheten i föreningen. Det slog hårt mot oss som förening men ännu hårdare mot spelare och ledare som hade kort om tid på sig att hitta en ny klubb. Glädjande nog kunde både spelare och ledare hitta nya klubbadresser ganska snart efter att beskedet från LB07 hade nått dem.

Någon månad efteråt kom Corona och allt vad det medförde. Trots detta har det hänt mycket positivt på flicksidan i klubben under året.

– Det har aldrig varit så många tjejer under 15 år i klubben som det är nu. Vi är nästan 250 tjejer i åldern 5-15 år. Vi har också haft ett F17-lag vilket vi inte hade 2019. För att vi ska kunna skapa bästa möjliga förutsättningar för våra tjejer är det oerhört viktigt att kunna visa vilken väg LB07 kan erbjuda dem, och ett damlag är en självklar slutpunkt som vi nu får på plats 2021.

Det äldsta flicklaget i LB07 har under året varit F17, som har spelat i en den tuffa SM Flickor 17 Södra Götaland. Planen är att det laget finns kvar i samma serie nästa år.

– Ungdomarna är verkligen prioriterade i dagens LB07. Även vårt herrlag präglas av en väldigt låg medelålder. 2021 ska vi ha en damtrupp som består av spelare som spelar matcher i antingen damlaget eller SM Flickor 17. Vi ska alltså bygga en större trupp som tävlar i två serier. Både föreningen och dagens F17-lag anser att det är den bästa vägen framåt.

Damlaget kommer 2021 återfinnas i Division 4, men ambitionen är högre än så.

– Vårt damlag ska vara en förlängning av vår ungdomsverksamhet. Nästa år kommer matcherna i F17 att vara tuffare än de som spelas i Division 4, men den dagliga träningen och miljön ska vara starkt präglad av utveckling och hålla en hög nivå.

Efter att beslutet om damlag nu är taget, påbörjas nu rekryteringsprocessen av spelare till nästa säsong.

– Vi har i dagsläget inte numerären, varken bland ledare eller spelare, för att driva två lag i seriespel. Vi kommer nu börja ett intensivt rekryteringsarbete för att skapa en stark trupp så att vi kan erbjuda en bra utvecklingsmiljö för våra spelare. Ambitionen är att vårt F17-lag ska pusha våra damer uppåt i seriesystemet, men det vi framförallt strävar efter är att våra ungdomar ska få bästa möjliga utvecklingsmiljö och kunna fortsätta sin resa i LB07. Vi letar alltså efter spelare som har en ambition att utvecklas och som vill vara med på vår resa. Det finns gott om tjejer i närområdet som hade gjort det väldigt bra i SM Flickor 17 och vi är övertygade om att det vi kan erbjuda i LB07 2021 kommer att vara av hög kvalité.

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

KEEP LB07

Under 2024 kommer LB07 inte mönstra ett damlag i seriespel. Istället startar LB07 en ny långsiktig satsning på dam- och flickfotboll som går under namnet

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr