Jim summerar sin första tid och seriesammansättningen är klar

Vi summerar frimånaden och de två första månaderna med herrarnas tränare Jim.

Hur har första tiden varit i föreningen? 
Den första tiden har varit mycket bra, vi har fått 7-8 intensiva veckor där jag skapat mig en bra bild av föreningen, fått möjlighet att lära känna spelarna lite bättre, men även skapat mig en bild av styrkor och svagheter i den existerande truppen.

Truppen börjar ta form kan du ge oss en inblick i den? 
Det viktigaste var naturligtvis att få behålla stommen i truppen som var framgångsrik under säsongen, det tycker jag vi fått till på ett bra sätt. De spelare har skapat en samhörighet som är viktig att bygga vidare på in i 2024.

Det är totalt ca 15 spelare som blir kvar i truppen som spelade i LB07 säsongen 2023, vi har även flertalet intressanta spelare underifrån som kan bli aktuella under 2024 för en permanent plats.

Det har varit ett väldigt stort intresse att få spela i LB07 och vi har haft över 20 spelare i provträning där vi totalt har tagit in 10 spelare som kompletterar existerande trupp på ett väldigt bra sätt.

Truppen har förstärkts med 1 målvakt – Isak Thuresson – som kommer från Värnamo Södra. En ung målvakt som kommer ta upp kampen på ett bra sätt med Simon och Rasmus. Rasmus Johansen flyttas upp från P19.

Vi förstärker med 3 försvarsspelare:
Isak Olsson, FC Rosengård – En skicklig mittback som tar in rutin och ledarskap i vår backlinje.
Hampus Christoffersen, GIF Nike – En spelare som kan spela på alla försvarspositioner, en snabb och modig försvarare.
Gustaf Wållgren, Lunds BK – En ung mittback som är välskolad, fin teknik och en fin passningsfot.

På mittfältet så får vi in lite olika spelartyper i form av:
Jacob Wallin, Åkarps IF – En spelare som är duktig i det korta spelet med en väldigt bra spelförståelse. Poängspelare som kommer vara nyttig i vårt genombrottsspel.
Hampus Isberg, Veberöds AIF – Även Hampus är en poängspelare med väldigt fina tekniska färdigheter. En spelare som skolats bra i MFF och behärskar den spelidé vi kommer implementera.
Luca Oguni, Bunkeflo FF – en oslipad diamant, box-till-box mittfältare som kommer vara viktig för truppen.

I den offensiva linjen tillkommer det även där 3 spelare, 2 med väldigt mycket rutin och en ung spännande talang:
Freddie Brorsson, Veberöds AIF – En genombrottsspelare som kommer vara svårstoppad. Har en förmåga att bryta linjer både med egna dribblingar och fina passningar.
Jonathan Ikonen, Lödde IF – En väldigt snabb, stor och stark spelare som kommer skapa oreda hos motståndarna. Har även en väldigt fin blick för spelet som gör att han kommer passa bra in i det vi vill åstadkomma.
Elias Stenberg, Helsingborgs IF – En ung skolad spelare född 2005. Bra djupledsspelare som är en klassisk 9a i sitt agerande på planen.
I dagsläget har vi en trupp på 22+3 MV, återstår att se om det tillkommer någon ytterligare.

Hur ser försäsongsplaneringen ut?
Vi är lediga fram till den 15/1 då vi har första träningen med truppen. Det kommer vara 3 pass per vecka under januari månad, därefter kommer vi växla upp till 4 pass per vecka i februari och mars, även i februari börjar träningsmatcher och vi har totalt 8 matcher planerade med blandat motstånd från div 2-4.

Vilken identitet vill du ha på laget 2024?
Vi kommer jobba fram en ny spelidé som vi tror på, trupp sammansättningen har naturligtvis präglats av vilka styrkor vi vill få fram med laget, därför tror jag vår spelidé och arbetssätt kommer implementeras smidigt under försäsongen.

Den speltekniska identitet vi eftersträvar är ett bolltryggt lag, med en hög possessionprocent som kontrollerar händelseförloppen i matchen. Ett lag med starka relationer på banan som kan straffa motståndarna på många olika sätt. I defensiven är vi disciplinerade och skolade med ett stort mod.

Identitet mer kopplat till karaktär så hoppas och tror vi ledare att vi har fått ihop en stark grupp med många ledargestalter, en grupp som kommer ha en högre kravställan på varandra än föregående år. Det ska vara jobbigt att möta LB07 2024.

Vilka förväntningar har du på spelarna?
Förväntningarna är tydliga från mig, vi har en bred trupp med bra konkurrenssituation på alla positioner, bäste man spelar oavsett historik, erfarenhet och ålder. Vi förväntar oss att man alltid maximerar sin prestation i träning och match, även att man accepterar sin roll för dagen och bidrar med positiv energi in oavsett om man startar, är avbytare eller utanför truppen.

Med det kommer spelarna tillsammans med oss ledare skapa en väldigt utvecklande träningsmiljö, en miljö man trivs i och en miljö som skapar vinnare.

Serien är klar och våra motståndare 2024 blir:
Bosnien Hercegovinas SK
Eslövs BK
FC Trelleborg
LB07
IFK Klagshamn
IFK Malmö
Lilla Torg
Linero IF
Malmö IK
Tomelilla IF
Vanneberga IF
Veberöds AIF

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr