Inför Div 3 Södra Götaland med Olof Persson

På långfredagen sparkar säsongen igång för herrarna mot Sölvesborg IF på bortaplan. Den här veckan fokuserar vi på inför premiären och tar ett snack med Sportchef Olof, tränare Chadie och lagkapten Isak. Under försäsongen hittar vi flera fina resultat, seger mot division 2 lagen IFK Malmö och FC Kristianstad. Endast division 1 laget Torns IF har besegrat oss och även det ända laget som nollat oss i målprotokollet. I sista matchen inför seriestart besegrades Värmdö IF med 4-3. 

Hur ser din roll ut som sportchef, hur lägger du upp din säsong?
– I min roll ingår ett sportsligt ansvar för lagen från och med 14 år och upp till Senior på pojk- och herrsidan. Det ingår också ett mentorskap för tränarna i vår egen Tränarakademi.

– Säsongsarbetet är egentligen en ständig process. Ganska omfattande arbete att sätta ihop en seniortrupp. Eventuella rekryteringar internt och externt. I dom andra lagen jag ansvarar för har jag en dialog med ledare om truppbygge. Antal spelare in och vilka som eventuellt inte är med oss mer. Vi har också satt upp individuella mål med en del spelare som innebär att man flyttas upp från en åldersgrupp. Det diskuterar vi löpande huruvida det är rätt steg för spelarna i fråga.

– Jag försöker se så många matcher jag kan live eller på VEO för att kunna understödja ledarna så bra som möjligt och säkerställa att vi befinner oss där vi vill.

Försäsongen börjar lida mot sitt slut hur går tankarna när du summerar den?
– I något lag har vi kommit längre än vad vi kanske gjort i ett annat. Innehållsmässigt gör vi mycket bra. Och det är viktigt att komma ihåg om man kortsiktigt förlorar en ungdomsmatch med några mål. För oss gäller det att ha tålamod och tro på processerna.

Om du blickar mot årets tävlingssäsong, vad förväntar du dig och vad kan de som följer LB07 förvänta sig av årets upplaga i herr?
– Vi har i stort sett haft vår trupp klar sen årsskiftet. Det betyder att vi kunnat arbeta med kontinuitet genom hela försäsongen. Vi känns redo att börja tävla ordentligt.

– Jag förväntar mig att vi kommer otroligt ödmjuka till varje match och lägger ner ett jäkla jobb. Jag förväntar mig att även om man inte är vald för dagen så kommer man att bidra i den formen som är bäst för laget.

– Dom som följer LB07 ska förhoppningsvis se ett lag som arbetar hårt, sätter press på motståndarna, spelar en varierad fotboll som förhoppningsvis leder till många segrar.

Om du ska tippa toppen i tabellen hur kommer den se ut och varför?
– Det är många om budet. Vi ska vara med där. Lödde, Lilla Torg, Veberöd, Bromölla tror jag blir farliga.  

Du har vunnit en del serie som spelare men också som tränare vad är det för dig som varit avgörande och som kommer spela roll här i LB07?
– Kontinuitet i laget och hur vi tar oss an matcherna. Stabilitet i prestationerna. Givetvis att vi får vinna tillsammans. Att en seger följs upp av en till, och sen en tredje. Det föder ju en känsla av vi kan hantera tävlingsmomentet.

Någon spelare som vi tror kommer få sitt genombrott i år?
Jesper Saarinen

Vem vinner skytteligan i laget?
Andrej Simeunovic eller/och Jonathan Okenge.

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr