Helgens ungdomsmatcher

U17, F16 och P15 var alla inblandade i matchspel denna helg. Info kring matcherna återfinns nedan.

F16: Seger i premiären mot Ängelholms FF, 3-1

Kommentar från tränare Daniel Stendahl

“I dagens seriepremiär, där LB07 tog emot Ängelholms FF, blev det en jämn match. Matchen inleddes med visst bollövertag för ÄFF men efter tjugo minuters spel fick LB07 bättre grepp om matchen med mer rörelse och bättre passningsspel. Spelövertaget gav två mål och bud på mer innan halvtidsvilan. Men en duktig målvakt i bortamålet gjorde att ledningen stannade vid 2-0. Efter halvtid ryckte ÄFF upp sig och jämnade ut spelet utan att skapa några direkta målchanser. Efter ett sent bortamål blev det lite nerv i matchen men LB07 kunde punktera matchen genom sitt 3-1-mål i slutskedet. Segern var sett över hela matchen rättvis där hemmalaget hade både stolpträff, ribbträff och frilägen även om ÄFF inte på något sätt var ofarliga i framförallt sitt djupledsspel och på fasta situationer.”

Målskyttar för LB07: Anna Burakovsky, Agnes Johansson och Annie Olin.

U17: Förlust mot Mjällby AIF, 0-3
Kommentar från huvudtränare Thomas Tecle:

“Killarna visar fin inställning och attityd i 90 min. Vi spelar en mycket utvecklande fotboll och dikterar matchen framförallt i första halvlek. Det är tydligt att killarna utvecklas bra av matcherna i U17-serien vilket syns i kvalitén och hastigheten i alla fotbollsaktioner. Mjällby jobbar hårt och är disciplinerade och deras 0-1 mål i slutet av första halvlek sker slumpmässigt på hörna. Mjällby är serieledare och är fysisk långt komna för sin ålder. Vi hade idag en matchtrupp bestående av killar födda 2003 och två spelare födda 2002. Trots det gör vi säsongens bästa prestation sätt till vilket

motstånd vi möter och vilken spelidé vi arbetar efter. Vi var stundtals obalanserade defensivt i andra halvlek vilket blev avgörande idag.”

P15: Förlust mot Kvarnby IK, 2-4. Skåneserie A