Helgens ungdomsmatcher

U17, F16 och P15 var alla inblandade i matchspel denna helg. Info kring matcherna återfinns nedan.

F16: Seger i premiären mot Ängelholms FF, 3-1

Kommentar från tränare Daniel Stendahl

“I dagens seriepremiär, där LB07 tog emot Ängelholms FF, blev det en jämn match. Matchen inleddes med visst bollövertag för ÄFF men efter tjugo minuters spel fick LB07 bättre grepp om matchen med mer rörelse och bättre passningsspel. Spelövertaget gav två mål och bud på mer innan halvtidsvilan. Men en duktig målvakt i bortamålet gjorde att ledningen stannade vid 2-0. Efter halvtid ryckte ÄFF upp sig och jämnade ut spelet utan att skapa några direkta målchanser. Efter ett sent bortamål blev det lite nerv i matchen men LB07 kunde punktera matchen genom sitt 3-1-mål i slutskedet. Segern var sett över hela matchen rättvis där hemmalaget hade både stolpträff, ribbträff och frilägen även om ÄFF inte på något sätt var ofarliga i framförallt sitt djupledsspel och på fasta situationer.”

Målskyttar för LB07: Anna Burakovsky, Agnes Johansson och Annie Olin.

U17: Förlust mot Mjällby AIF, 0-3
Kommentar från huvudtränare Thomas Tecle:

“Killarna visar fin inställning och attityd i 90 min. Vi spelar en mycket utvecklande fotboll och dikterar matchen framförallt i första halvlek. Det är tydligt att killarna utvecklas bra av matcherna i U17-serien vilket syns i kvalitén och hastigheten i alla fotbollsaktioner. Mjällby jobbar hårt och är disciplinerade och deras 0-1 mål i slutet av första halvlek sker slumpmässigt på hörna. Mjällby är serieledare och är fysisk långt komna för sin ålder. Vi hade idag en matchtrupp bestående av killar födda 2003 och två spelare födda 2002. Trots det gör vi säsongens bästa prestation sätt till vilket

motstånd vi möter och vilken spelidé vi arbetar efter. Vi var stundtals obalanserade defensivt i andra halvlek vilket blev avgörande idag.”

P15: Förlust mot Kvarnby IK, 2-4. Skåneserie A

Kommentar från match – lagledare Patrik Syde:

“Premiärmatch i Skåneserie A för hösten, mot erkänt duktiga Kvarnby IK. En match som drog många åskådare till Bäckagårds IP.

Kvarnby gör både 1-0 och 2-0 innan LB07 vaknar och är med i matchen, efter ett antal missade målchanser och bra ingripande från Kvarnbys målvakt så lyckas LB07 göra 1-2 innan det blir paus.

Efter paus så fortsätter LB07 att pressa på och 2-2 kommer som belöning, skulle LB07 även göra 3-2?

Nej, detta då det blir Kvarnby som tar över matchen igen, inte helt logiskt med hur matchen har sett ut i 20 minuter, men så är det med idrotten. Kvarnby gör 3-2 och 4-2 helt rättvist.

LB07 når inte riktigt upp till den nivå som man kan spela på och då förlorar man denna typ av match i denna serie.

Nya tag inför match mot söndag, där Staffanstorp United kommer på besök till konstgräset på Brovallen i Bunkeflostrand.”

Målskyttar i LB07; Tristan Victor Pedersen och Colin Rayes

P15: Seger mot Trelleborgs FF, 5-2. Sydvästra A

Kommentar från match – lagledare Patrik Syde:

Premiärmatch i Sydvästra A för hösten, mot Trelleborgs FF.
En hemmamatch som blev bortamatch då TFF inte fick ihop med ledare till tänkt datum.

LB07 ställde upp med 13 nya spelare på plan mot den trupp som spelade på lördagen, härligt med en bredd!
Och ännu härliga att visa vilken bredd som finns, då man på ett fantastiskt och imponerade sätt spelar ut TFF.

Ett TFF som ställer upp med killar från såväl U16 Nationellserie som från det gäng som spelade i Skåneserie under lördagen.

TFF gör 1-0 men därefter så är det LB07 för hela slanten, det blir 1-1, 2-1 och 3-1 till LB07 innan halvtid.
I andra halvlek så görs 4-1 och 5-1 innan TFF bjuds på 5-2 i sista minuterna.

Killarna i LB07 gör en fantastisk insats där man jobbar för varandra, visar en härlig inställning och tror på uppgiften – och detta genom att spela en riktigt bra och publikvänlig fotboll.

Målskyttar i LB07; Tim Lindh (x2), Colin Rayes, Holger Cosmo och Davod Sharifi

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr