Damlaget drar sig ur seriespelet

Föreningen tog under måndagen beslutet att vårt damlag drar sig ur seriespelet i division 3. Beslutet grundar sig på att vi saknar spelare för att slutföra säsongen. De senaste matcherna har vi kunnat spela med hjälp av spelare från vårt F2009/2010-lag, det är inte hållbart att vi spelar med 14-åringar i en senior verksamhet. Föreningen anställde under sommaren en ny huvudtränare Martin Sonesson för att vi skulle kunna nystarta och Martin har gjort ett väldigt bra jobb men vi kan inte fortsätta om vi saknar spelare.

Vi ser att många föreningar på vår nivå sliter med att få ihop det och att många precis som vi tvingats lägga ner verksamheten.

Vi har en väldigt fin tjejverksamhet men just nu lider vi av att vi saknar spelare för seniornivå. Föreningen kommer utvärdera när och om vi är redo för ett damlag inom de närmsta åren, det som krävs för att vi ska starta igen är om vi har ett underlag underifrån och tjejer i rätt ålder för seniorfotboll.

Inom den närmsta tiden kommer vi sätta en vision och ambition för våra äldre tjejlag så vi kan få fler tjejer som spelar högre upp i åldrarna.

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr