Chadie Hotait blir ny huvudtränare för herrarna!

LB07 kan presentera Chadie Hotait som ny huvudtränare för klubbens herrlag 2022. Chadie har under året varit assisterande tränare till John Wall och Olof Persson och kom inför årets säsong från IFK Hässleholm där han varit under två säsonger. Han har också en bakgrund i Lilla Torg. Serien avslutas på söndag med hemmamatch mot redan nedflyttningsklara FK Besa och sedan kommer Chadie ta över ansvaret från Olof som varit en tillfällig lösning sedan augusti. Föreningen arbetar nu med att komplettera Chadie med en assisterande tränare och en målvaktstränare.

– Det här känns både jäkligt spännande och rätt i tiden. Viljan att ha ett huvudansvar har vuxit sig allt starkare under det senaste året och jag kan inte vara mer redo än vad jag är i nuläget att ta klivet upp. Jag har under min tränarkarriär hittills, mestadels som assisterande tränare, haft lyxen att omringas av många kompetenta människor som jag kunnat lära av. Först och främst resan jag gjorde med min fd kollega Jonas Jönsson i Lilla Torg FF och IFK Hässleholm, där tiden vi hade tillsammans var ovärderlig. I år har jag haft turen att arbeta med John Wall som är väldigt kompetent och en otrolig fotbollscoach. Därefter kom Olof Persson in med sin framgångsrika spelarkarriär i ryggsäcken och sin ännu mer framgångsrika resa som ledare i MFF. En helt fantastiskt person som jag har älskat att arbete med. Med tanke på den grund jag nu står på känns framtiden som huvudtränare väldigt trygg, säger Chadie.

– Utåt sett har LB07 en väldigt stark profil. Efter att ha varit här i snart ett år nu upplever jag klubben som både seriös och proffsig. För mig att det viktigt att att vara i en miljö som har ambitioner och har tydliga mål i en riktning framåt. Dessutom har LB07 som klubb en vilja att vara ledande inom fotbollsutveckling i södra Sverige. Tillsammans med tusentals aktiva ungdomar och hundratals engagerade ledare, med en ny skräddarsydd tränarakademi, samarbetet med en av Danmarks mest framgångsrika lag Bröndby, kan man tillsammans göra detta möjligt. Det är exempel som understryker att man agerar annorlunda än andra fotbollsklubbar i en väldigt positiv bemärkelse. Det är häftigt och visar på att man vågar ligga lite i framkant!

Sebastian Jonsson, Sportchef, om valet av Chadie som huvudtränare:

– Utifrån vår vision att vi eftersträvar att bli Södra Sveriges bästa utvecklingsmiljö för unga spelare och ledare känner vi att Chadie passar in i profilen för att vidareutveckla våra spelare. Utifrån de kandidaterna vi arbetat med kändes det naturligt att välja honom till den som under de kommande två åren ska leda truppen. Han har under året visat att han har hög kompetens, ambition och visat en stor tilltro till vårt arbetssätt att satsa på unga spelare.

– Arbetet inför 2022 är igång och vi har börjat dialogen med spelarna i truppen. Ambitionen är att arbeta vidare med stora delar av de spelarna vi har idag och spetsa till det med några spelare utifrån för att göra en bättre säsong 2022. Vi kommer fortsätta flytta upp spelare underifrån och säkerställa att vi har en majoritet i truppen som även spelat ungdomsfotboll i föreningen.

LB07 önskar Chadie ett stort lycka till i sitt kommande uppdrag!

 

 

 

 

 

 

 

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr