Ytterligare uppflyttning – Simon Hagström och Henrik Sandell

P19 har under säsongen deltagit i P19. Division 1, det är andra divisionen i Svenska fotbollsförbundet nationella serier för P19. Laget gjorde en stark insats under säsongen och slutade på en sjätteplats. Väldigt stark då laget bestått av 17 – och 18-åringar samt har flera spelare födda 2003 deltagit i flertalet matcher.
Simon Hagström och Henrik Sandell är två spelare som kom till LB07 under sommaren och tog plats i vårt P19 lag. Där har båda fått en god utveckling och därmed väljer klubben att flytta upp dem i seniortruppen till kommande säsong.
 
Simon om uppflyttningen till seniortruppen:
– Efter att ha lämnat Malmö FF U19 för LB07:s U19 så var målet speltid. Under sommaren och hösten har det varit gott om det och målet 2020 var att ingå i i LB07:s seniortrupp. Väldigt tacksam för chansen och är redo att fortsätta ge allt.
 
Henrik om att få ingå i seniortruppen:
– Det är jättekul att bli uppflyttad till a-laget inför 2020. De har gjort en väldigt bra säsong och att få vara med i division 2 kommande säsong ska bli riktigt kul! Det har varit ett mål sedan jag kom till LB i höstas och jag är tacksam över förtroendet och ser enormt mycket framemot säsongen 2020.
Sebastian Jonsson sportchef om uppflyttning av Simon och Henrik:

– Två spelare som kom in somras från Malmö och Bjärred. Visade direkt att de var beredda på att göra jobbet och försöka ta en plats i seniortruppen inför 2020. Två spelare som kan vara med och konkurrera om de fortsätter visa rätt inställning till träning och match. Liksom Hugo Andersson och Fabian Greens uppflyttningar så hoppas jag att även Simons och Henriks kan inspirera föreningens ungdomar att verkligen jobba för en plats i seniortruppen. Vi kommer i större utsträckning än tidigare titta mer på vilka spelare som kommer underifrån för att hitta mixen mellan unga och mer etablerade spelare i vår trupp.

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr