Veckans lag P2014 Limhamn

Pojkar 2014 Limhamn tränar två gånger i veckan på Limhamns IP och gruppen består av 34 spelare och 8 ledare. Under våren har man för första gången fått spela seriespel och där har gruppen deltagit med 3 lag.
Två frågor till gruppens ledare:

Vad fokuserar ni på i träning och match?
– Vår huvudsakliga målsättning är att så många som möjligt av våra spelare ska få chansen att spela A-lagsfotboll i LB07. Få chansen att uppleva gemenskapen och glädjen som barn- och ungdomsspelare. Fokus på våra träningar är att alla spelarna ska bli sedda och bekräftade samt att de ska känna glädje under de träningstimmar som finns.

I kombination med den sociala biten så strävar vi efter att utbilda dem till duktiga och smarta fotbollsspelare. Träningens innehåll präglas alltid av mycket boll- och teknikövningar där varje spelare förbereds för match. Vi försöker att bedriva funktionella övningar istället för isolerade övningar.

Det handlar, i vårt fall om att vi vill att övningarna ska utgå från en situation som kan uppstå vid match, samt att varje spelare lär sig att ta egna beslut. Ja, helt enkelt förbereda dem för de specifika krav som gäller vid en viss position på fotbollsplanen.
Prioritering vid match är att alla spelare ska få lika mycket speltid. De ska även på chansen att spela på olika positioner samt turas om att vara lagkapten.

Hur ser er säsong ut? Något ni ser fram emot extra mycket under året eller något ni redan gjort som ni vill lyfta fram?
– Vi har precis avslutat vår första säsong i seriespel.  3 lag har varit i gång och vi har upplevt att alla spelare verkligen har uppskattat att spela matcher. Några av de roligaste och mest lärorika händelserna under året har varit att vi vid ett flertal tillfällen har spelat små miniturneringar med andra föreningar runt om i Malmö.

Det har lett till att våra spelare har fått chansen att spela mycket fotboll, men även att de lärt känna killar från andra lag. Återigen den fina balansen mellan fotboll och den sociala biten.
Vi har även varit i Bröndby och spelat våra första “landskamper” mot fyra danska lag. En mycket lyckad dag!

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr