Transferpengar skapar förutsättningar

Vid varje internationell övergång tillfaller ett par procent av pengarna de klubbarna som spelaren representerade i åldrarna 12-23 år. Under sommaren har både Robin Olsen och Mattias Svanberg gjort klart med nya klubbar, och tack vare deras ungdomsår i LB07 får föreningen nu fler möjligheter att utveckla verksamheten.

– De stora övergångarna i Europa är ganska invecklade och inte sällan innehåller de både klausuler och avbetalningsplaner. Det gör att man inte alltid kan ta medias uppgifter om övergångssummor för sanning. Vid varje övergång som sker med en fd LB07-spelare har vi därför en dialog med köpande klubb för att säkerställa att vi får den ersättningen vi har rätt till, och både Wolfsburg (Svanberg) och Aston Villa (Olsen) har varit väldigt bra i den dialogen vi har haft, säger Henrik Adolfsson, Utvecklingschef i LB07.

– Vi genomförde en ledarenkät under försommaren och det var många ledare som önskade småmål av bra kvalité. Med hjälp av Trafik & Fritid i Löddeköpinge hittade vi en variant som passade våra behov väldigt bra. Med ersättningarna som vi har mottagit för övergångarna har vi därför kunnat göra en större investering för att tillgodose ledarnas önskemål. Målen kommer finnas tillgängliga på båda våra idrottsplatser och vi försöker nu hitta en bra lösning för att förvara dem på ett bra sätt.

– Detta tycker jag är ett fantastiskt exempel på hur fotbollens ekonomiska kretslopp bör fungera. Spelare som har utvecklats hos oss och lyckas ta sig till absolut högsta nivå ger oss ekonomiska möjligheter att återinvestera i verksamheten och våra ungdomar. Förhoppningen är ju att det på lång sikt kan hjälpa oss och våra ledare att utbilda ännu fler spelare som gör samma resa som Svanberg och Olsen. Lyckas vi med det så får vi ännu bättre resurser att arbeta med och kan då skapa ännu bättre förutsättningar.

FLER NYHETER

Månadens Ledare: Cecilia Keller

Namn: Cecilia Keller Ålder: 37 Familj: Dotter, Hailey Bor: Annestad, Bunkeflostrand Cecilia är tränare i vår yngsta renodlade flickgrupp, födda 2017, men varken ledarskapet eller

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr