Sista laget ut – premiär för F17

Ikväll är det dags för sista laget i föreningen att spela seriepremiär. Det är F17 som tar emot Växjö DFF på hemmaplan. Vi hör med tränare
Marcus Kaludis om läget i truppen.

Marcus, först och främst. Vem är du och hur kommer det sig att du hamnade i LB07?
– Jag kommer från Hudiksvall i södra Norrland men har varit bosatt i Uppsala samt Stockholm senaste 10 åren. Som tränare har jag bland annat verkat i AIK ungdom på pojksidan och senast i Hammarby Flickakademi där jag arbetade med F15 respektive F19-laget. I samband med flytt ner till Malmö förra hösten träffade jag Henrik Adolfsson och fick ett bra intryck av både Henrik och LB07 som klubb samt att miljön med ett F17 som en del av elitverksamheten  lockande.

Det har varit en minst sagt lite annorlunda upplägg i år. Hur har ni i F-17 förberett er nu när serien väl sätter igång?
– Vi har ersatt tävlingsmatcher med träningsmatcher och försökt träna på som vanligt. Det har varit positivt i den meningen att vi verkligen fått tid och utrymme att slipa på grundenerna i vårt arbetssätt i spelets olika skeden.

Vad kommer känneteckna F-17 under årets säsong?
– Vår förhoppning är att det ska synas ute på planen att vi är ett lag som kännetecknas av att vi arbetar hårt för varandra och vi hjälps åt att fullfölja vårt arbetssätt under match. Konkret handlar det om att vi vill vara välorganiserade i försvarsspelet, att vi kontrar när vi har möjlighet samt att vi i vår speluppbyggnad försöker vinna spelyta för spelyta.

Avslutningsvis, premiär mot Växjö på Limhamns IP. Hur kommer ni ta er an matchen och vad är era KPI:er som ni jobbar mot – gissar att du likt många tränare inte tippar resultat?
– Vi kommer gå in i matchen med ambition att spela vårt spel. Samtidigt behöver vi ta hänsyn till hur vi tror motståndarna formerar sig. Vi har därför jobbat lite extra i veckan med hur vi vill positionera oss i vår speluppbyggnad för att skapa bra förutsättningar att ta oss framåt i planen. Förhoppningsvis räcker det till både en bra prestation och ett bra resultat.

Vi önskar F17 lycka till ikväll och även under resten av säsongen!

FLER NYHETER

Nyförvärv Freddie Brorsson

Herrarna har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2024, Freddie Brorsson ansluter från seriekonkurrenten Veberöds AIF. Freddie är en offensiv spelare som deltog i

Läs mer »

Ny tränare för herrarna!

LB07 gör klart med ny huvudtränare för herrlaget. Valet faller på 45-årige Jim Gustafsson som senast kommer från seriekollegan Veberöds AIF. LB07 och Jim har

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr