Seriepremiär! Lagkaptenens tankar inför säsongen!

Imorgon är det seriepremiär för damerna mot Spjutstorps IF. Annie Larsson är lagkapten hos damerna och vi har ställt lite frågor inför seriepremiären och hur hon ser på säsongen.

Försäsongen är snart slut, hur har den varit för dig och laget?
– Vår försäsong har i det stora hela varit bra, vi förstärkte tidigt truppen med ett antal starka nyförvärv samtidigt som en del yngre tjejer från klubbens tidigare F15 lag har anslutit och ska göra sina första säsonger på seniornivå.

Vi är en ny och spännande trupp som tillsammans har spelat ihop oss bra under de senaste månaderna och redan under några tuffa DM matcher mot bra lag har vi visat stor potential att kunna genomföra en bra säsong. Uppslutningen på träningarna har varit bra och jag pratar för alla när jag säger att vi är redo för att serien äntligen ska dra igång.

Hur ser du på årets seriespel? Många nya lag upp – och nerifrån.
– Inför säsongen 2023 gjordes ett antal förändringar i seriesystemet vilket gör att vi i år ska möta lag som vi aldrig tidigare mött och många av dessa kommer dessutom från divison 2. Det kommer vara tuffa och tajta matcher men jag ser fram emot att få visa våra nya motståndare vad LB07 går för.

Om du tippar serien vart hamnar LB07 och vad tror du är nycklarna för att ni ska lyckas med det?
– Det kommer garanterat vara en tuff samt jämn serie och såhär på förhand är det svårt att ge ett konkret svar på hur det kommer gå för oss. Jag är övertygad om att vi kommer hamna på en bra placering om vi lyckas hålla en hög nivå under hela säsongen. Vi är ett ungt lag med högt bolltempo som genom snabba omställningar kommer kunna utmana alla motståndare.

Har du några personliga mål inför säsongen?
– Förra säsongen hade jag en del skadeproblem vilket gjorde att jag inte kunde spela så mycket som jag först hade velat och tänkt. Därför är jag otroligt redo för spel och glad över att befinna mig på planen igen. Mitt största mål inför säsongen är att tillsammans med tjejerna känna att vår utveckling går framåt och sen är det ju extra roligt som mittback att hålla nollan i så många matcher som möjligt.

Vilken spelare får sitt stora genombrott i år?
– Det är många tjejer som redan nu under försäsongen har gjort stora framsteg och alla i truppen kommer få en fin utveckling under säsongen. Om jag ska välja ut någon speciell så är det nog Freja Nilsson som är en av våra yngre tjejer, hon är väldigt löpstark och har redan gjort bra ifrån sig. Det ska bli spännande att se hur hon kommer utvecklas i samband med att hon får mer speltid.

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr