Premiärhelg!

Till helgen är det äntligen dags för våra seniorlag att sparka igång sitt seriespel. Herrarna är först ut på lördag kl 14:00 när de tar emot VMA IK på hemmaplan. Damerna spelar borta på söndag mot IFK Klagshamn. Läs lite om tränarnas tankar inför premiärhelgen nedan:

John Wall, Huvudtränare Herr A:

Skönt att äntligen komma igång! Hur har tiden fram till seriestart varit?
-Verkligen roligt – unnar verkligen samtliga personer det, inte minst vår kära ungdomsverksamhet. Den har varit lång – men inte överdrivet lång ändå. Framförallt kudos till spelarna och alla ledare som gjort det bra på många sätt! 

Snöplig nedflyttning från Div 2 förra året trots bra målskillnad. Vilka detaljer känner du att ni har förbättrat från förra säsongen?
-Framförallt mer tid tillsammans – och än bättre kvalitativt är min upplevelse. Sedan upplever jag att vår identitet stärkts – vilket gör att inslussningen av nya spelare blir lättare. 

Vad kan vi förvänta oss för typ av fotboll från herrlaget under året?
-Att vi vill spela en intensiv fotboll – spelare som vill driva matchbilden och inte har några ursäkter. 

Vilka blir nycklarna under året för att kunna ta steget upp till Div 2 igen?
-Att vi spelar med hög speldisciplin, kan anamma oss vad som funkar för dagen och inte vara så idealiska i hur saker skall se ut. Enkelt – men är en utmaning att hålla saker enkelt. 

Henrik Adolfsson, Huvudtränare Dam A:

Hur har tiden fram till seriestart varit?
-Tiden fram till seriestarten har varit bra, dock längre än önskat. Vi har byggt en ny trupp som spelar i både Div 4 och SM F17. Det är många spelare som ska spelas in och vi arbetar även med lite andra grundidéer i vårt spel jämfört med förra säsongen, då många av damlagets nuvarande spelare återfanns i F17. Det har varit en härlig process och vi tar kliv varje vecka.

Återstart igen för damlaget efter ett års paus. Vad är målsättningen?
-Det finns alltid en målsättning som i grunden bygger på att vi ska vinna varje match, alltid och oavsett serietillhörighet. Dock är den målsättningen
omöjlig att uppnå över tid, men i grunden finns den alltid där. Det handlar mer om att hela tiden göra rätt saker, då kommer vinsterna också.

Vilken typ av fotboll kan vi förvänta oss av damlaget under säsongen?
-Vi vill styra matchen oavsett om vi har bollen eller ej. I grunden vill jag se en fotboll där vi vårdar bollen och hela tiden fattar kloka beslut. Vi ska också vara duktiga på att sätta hög fart när möjlighet finns att vinna mark.

Vilka blir nycklarna för att ta steget upp till Div 3?
-Nyckeln blir att hela tiden ta steg i rätt riktning, att gradvis utvecklas vecka för vecka. På så sätt kan vi bygga momentum och medvind ju längre säsongen
går, och den energin kommer på sikt göra skillnaden mellan vinst och förlust i den enskilda matchen.

 

Stort lycka till i helgen önskar vi både Herr- och Damlaget!

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Nyförvärv Freddie Brorsson

Herrarna har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2024, Freddie Brorsson ansluter från seriekonkurrenten Veberöds AIF. Freddie är en offensiv spelare som deltog i

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr