Philip inför damernas seriestart!

Philip Celander tillträde som huvudansvarig för damerna under våren 2022. Säsongen 2022 var speciell på sådant sätt att bara topp 5 var garanterade att stanna kvar i division 3 på grund av förbundets serieomläggning. Laget hamnade på en sjätteplats men redan några dagar efter avslutad serie så kom beskedet att vi fick fortsätta i division 3. Inför måndagens seriepremiär har vi ställt några frågor till Philip:

Försäsongen är snart slut, hur summerar du den?
– Bra, som alla andra tränare brukar säga. Vi har lagt ett stort fokus på att spela ihop oss och sätta grunderna i vår spelidé. Några matcher här och där i Malmö Mästerskapen, DM och nu inväntar seriestarten som vi alla längtar efter!

Rätt många nya lag i årets seriespel, vad kommer det innebära?
– Först och främst en väldig jämn serie tror jag. Många duktiga lag som har en fin högsta nivå och därmed blir det en serie där man inte har några ”lätta” matcher.

Vilken målsättningen har du och laget inför säsongen?
– Målet är alltid att vinna nästkommande match.

Vilka faktorer kommer bli avgörande för en lyckad säsong?
– Bibehålla principerna i våran spelidé, spetsa till små detaljerna och förbereda laget till maximalt inför varje match.

Hur kommer topp tre se ut?
– Svårt att säga. Många duktiga och nya lag som håller en hög nivå, finns nog inga givna topplag på förhand.

Vad vill du ska identifiera årets LB07?
– Fartfylld fotboll som präglas av ett hårt arbetande kollektiv.

Vilken spelare kommer få sitt genombrott?
– Många duktiga spelare som har förstärkt oss från våran ungdomsverksamhet som vi är så stolt över. Men om jag skulle säga någon är det Amanda Perez eller Rebekah Brown som har fått en väldigt fin utveckling på senaste tiden.

FLER NYHETER

Nyförvärv Freddie Brorsson

Herrarna har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2024, Freddie Brorsson ansluter från seriekonkurrenten Veberöds AIF. Freddie är en offensiv spelare som deltog i

Läs mer »

Ny tränare för herrarna!

LB07 gör klart med ny huvudtränare för herrlaget. Valet faller på 45-årige Jim Gustafsson som senast kommer från seriekollegan Veberöds AIF. LB07 och Jim har

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr