Per Gärdsell tackar för sig – valberedningen föreslår Anna Lorentz till ny ordförande

Per Gärdsell har i olika omgångar funnits med i styrelsen för LB07 och tidigare Bunkeflo IF. Efter sammanlagt 20 år i styrelsen, varav 10 som ordförande, väljer han nu att tacka för sig.

– Jag känner att tiden är mogen att lämna över stafettpinnen. När jag kom tillbaka i styrelsen våren 2020 var föreningen i en krissituation med väldigt svag ekonomi. Tanken var då att vara med i ett år, men det blev 3,5. Under dessa år har klubbens ledning arbetat fantastiskt bra och lyckats vända detta. Vi har nu en bra ekonomi, bra verksamhet, tydliga framtidsplaner och är up and running. Nu känner jag därför att det är läge att kliva av och jag känner mig väldigt trygg med valberedningens förslag på ny ordförande.

Valberedningens förslag på ny ordförande heter Anna Lorentz. Hon arbetar till vardags som rektor på Pauliskolan och är boende i Bunkeflostrand.

– I grund och botten är jag lärare. Fotbollsmässigt har jag ingen direkt bakgrund, även om jag har barn som spelar i LB07. Min äldste son spelar amerikansk fotboll i Griffins.

– I rollen som ordförande ser jag fram emot att bidra till att barn och unga har en aktiv livsstil. Det kan jag tydligt se i mitt arbete som rektor att de barn som har en aktiv livsstil ofta lyckas mycket bättre i skolan. Det är många sunda livsval som barnen och ungdomarna lär sig i föreningslivet.

– Jag hoppas kunna bidra med ett helikopterperspektiv och med goda kontakter gentemot Malmö Stad, där jag arbetar. Ifrån skolans värld vill jag också ta med mig hur viktigt det är att ha en helhetssyn och att vi arbetar med ett förhållningssätt som är lika för alla.

– Jag vill också värna om det arbetet Per har gjort de senaste åren och ta vid och fortsätta driva LB07 på ett professionellt sätt. Det ska finnas plats för de som siktar mot elitfotboll och även de som inte har dessa ambitioner inom LB07’s ramar. Det ska vi fortsätta möjliggöra.

– Slutligen vill jag driva frågan att alla barn i närområdet som vill spela fotboll i LB07 ska ha chansen till det. Vi har just nu nästan 400 barn i kö till föreningen och så ska vi inte behöva ha det.

I övrigt föreslår valberedningen att samtliga ledamöter väljs om. Joakim Ohlsson, Jesper Lindskog, Anna Wikermark. Mattias Jerreström och Thomas Sunnanväder föreslås därför att fortsätta sitt styrelsearbete under 2024. Mikael Svennerbrandt har ett år kvar på sitt mandat.

Valberedningens förslag ser du här.

På måndag nästa vecka hålls LB07’s valmöte kl 18:00 på Limhamns IP. Anmäler er till valmötet gör ni senast imorgon 30 nov till admin@lb07.se.

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr