Olof Persson klar som assisterande till Wall.

Olof är ett välkänt namn inom Malmöfotbollen med över 350 matcher som spelare i Malmö FF, två utlandsäventyr som spelare inklusive ett österrikiskt guld. Som tränare har han fem år som assisterande tränare i Malmö FF mellan åren 2014–2018. På meritlistan hittar vi fyra SM-guld, ett som spelare och tre som assisterande tränare. Nu kan LB07 presenterar Olof som ny assisterande tränare till John Wall.

Det känns väldigt bra att kunna knyta Olof till oss på ett flerårigt avtal. Vi tummar inte på vår plan och vision utan vill knyta till oss hög kompetens som kan ge de bästa förutsättningar för föreningen i stort, spelarna och våra ungdomar över tid. Att vi har attraherat den kompetens och erfarenhet som Olof och John besitter är en kvalitetsstämpel på att LB07 är på väg åt rätt håll. Säger klubbchef David Wernersson om den senaste rekryteringen.

Olof jobbar idag på rekryterings – och bemanningsföretaget HIREQ som har sitt kontor i Limhamn där han också bor med sin familj. Utbildnings- och erfarenhetsnivån hos ledarstaben är väldigt hög då Olof innehar Uefa Pro och John Uefa Elite Youth A. Olof har även erfarenhet som tränare från FC Rosengård, FC Höllviken och Oxie.

Olof Persson om valet av LB07

”Det ska verkligen bli spännande att vara med på den här resan. Jag har under året märkt att jag saknat fotbollen. Att coacha, tävla och framför allt vara en del i ett lag. Jag känner en naturlig koppling till LB07. Min yngste son spelar där, vi bor i stadsdelen och vi på HIREQ är samarbetspartners till klubben. Jag tror stenhårt på LB07:s syn på framtiden och hur man ska bygga något hållbart och långsiktigt. Ser fram emot att tillsammans med John och övrig stab bygga vidare på det som varit framgångsrikt de senaste säsongerna. Det ska bli kul och träffa spelarna och komma igång.”

John Wall om rekryteringen av Olof

”Jag ser givetvis fram emot att få arbeta tillsammans med Olof och jag tycker klubben visar rätt intentioner i att bygga en stark organisation.”

Sebastian Jonsson, sportchef LB07

”Jag har lärt känna Olof under året genom vår samarbetspartner HIREQ och han har alltid varit nyfiken på vår verksamhet och hur vill arbeta. Den yngsta sonen spelar hos oss och han bor i vår närhet vilket gjort det naturligt att kontakta Olof när vi tittade på alternativ till vår ledarstab.

Att få in den kompetensen och erfarenheten som Olof har på den här nivån är ovärderlig och tillsammans med Johns kunskaper ökar vi spelartruppens möjligheter att utvecklas rejält 2020.

Vi har aldrig känt någon stress över val av tränarstab när vi stod inför den uppgiften utan vi valde att satsa på en rejäl kompetenshöjning vilket vi nu har fått genom John och Olof.”

Det är ett fortsatt arbete med spelartruppen samt övriga ledarstab. – Det behövs ytterligare några spelare till truppen men inte heller där finns det någon stress. Roland Johansson lagledare som i år varit med vill vi behålla och hittills har diskussionen varit positiv.  Även en målvaktstränare behövs men där är inget klart ännu.

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

KEEP LB07

Under 2024 kommer LB07 inte mönstra ett damlag i seriespel. Istället startar LB07 en ny långsiktig satsning på dam- och flickfotboll som går under namnet

Läs mer »

Kallelse till årsmöte

Medlemmarna i IF Limhamn Bunkeflo kallas till årsmöte onsdagen den 20 mars kl. 18:00 i klubblokalen på Limhamns IP. Eventuella motioner från medlemmar skall vara

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr