Olof Persson blir ny huvudtränare för LB07’s herrar

Sedan i måndags är Olof Persson ansvarig tränare för LB07’s herrar. Tidigare tränaren John Wall har i samförstånd med föreningen enats om att gå skilda vägar. Johns bolagsengagemang kommer att kräva mer tid av honom framöver, vilket gör att han inte kan fortsätta som tränare i LB07.

Jag är tacksam för att vi har haft John i vår verksamhet och han har starkt bidragit till att vi utvecklats åt rätt håll. Han har alltid varit positiv till vårt sätt att arbeta inom föreningen och alltid sett till föreningens bästa, såväl på kort som lång sikt. Han har också hjälpt oss att utveckla vår verksamhet genom att hela tiden utmana gamla idéer och sanningar. John får nu möjligheten att satsa helhjärtat på sitt bolag och jag är säker på att han kommer lyckas bra med det. Vi önskar John ett stort lycka till framöver och tackar honom för hans tid i LB07, hälsar sportchef Sebastian Jonsson.

John lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan och i stället kommer Olof Persson, tillsammans med assisterande tränaren Chadie Hotait, att ansvara för herrlaget under resterande del av säsongen. Olof är just nu fotbollsansvarig för åldersgruppen 10-14 år i LB07, något som han även kommer att vara i fortsättningen.

– Jag är väldigt glad för att Olof väljer att ta sig an uppdraget som ansvarig tränare för våra herrar under hösten. Olof har god kännedom om truppen då han var assisterande tränare till John under 2020. Han har också följt laget från läktaren i år. Den bakgrunden innebär att han är en optimal lösning med sin kunskap om både arbetssätt och spelartrupp. Jag och Olof är också överens om att detta inte långsiktigt kommer att påverka hans engagemang för LB07’s ungdomslag. Under hösten kommer han att vara mer aktiv på träningsplanen för vårt herrlag, men tanken är att han återgår till sin ordinarie roll efter säsongens slut. Olof kommer även under hösten att fortsätta med sina administrativa uppgifter som berör ungdomslagen, vilket var en väldigt viktig del i beslutet. Det var skönt att Olof också hade den önskan i samband med att han tackade ja till den nya rollen, säger sportchef Sebastian Jonsson.

LB07 vill rikta ett stort tack till John Wall för hans insatser i föreningen. Vi önskar honom också ett stort lycka till inför framtida uppdrag.

 

 

 

 

 

 

 

 

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr