Månadens Ledare: Ulf Lindgren

Under Rubriken Månadens Ledare lär vi känna en ledare i föreningen lite mer, vilket vi även har gjort med våra träningsgruppen under rubriken Veckans Lag. Först ut är Ulf Lindgren, ledare i P2011B.

Namn: Ulf Lindgren
Ålder: 38
Bor: Hyllie Boulevard
Familj: Mamma, pappa, storebror, lillebror, tre brorsdöttrar och en brorson.

Vårvädret lyste med sin frånvaro när Ulf ”Uffe” Lindgren skulle komma till sin intervju. Det hårda vädret, med regn och kraftiga vindar, ledde till att de flesta lagen ställde in sina träningar, så även P2011B där Uffe är ledare. Detta hindrade honom dock inte från att komma förbi som avtalat. Uffe har tagit sig till Brovallen i många år och det är inte konstigt att han behövde fundera en del för att komma fram till när han började.

– Det var många är sedan. Jag tror jag började när pojkar födda 1995 var sju år gamla.

Detta var alltså 2002, 21 år sedan. Sedan dess har Uffe funnits med runt flera lag. Just nu är han ledare i P2011B och utöver det uppdraget är det en gedigen lista han radar upp.

– P95, P97, P98, P00, P01, P05 och nu P2011B. Jag har även varit ledare på klubbens Fotbollscamp under många år.

Utöver Uffe består P2011B av ytterligare 8 ledare som tillsammans tränar den nästan 40 man stora truppen. Utöver engagemanget i sitt lag är Uffe
också en flitig besökare när LB07’s herrar spelar hemmamatcher och han har sett en hel del fotboll på Brovallen genom åren.

– Darko Marasovic är den bästa spelaren jag har sett i LB07. Även Tony Flygare var bra. Jens Nordström och Robert Harvigsson var riktigt bra också.

Uffe följer också både Malmö FF och Redhawks så mycket han kan. Även fotbollen ute i Europa håller han bra koll på.

– Jag tittar på mycket fotboll på TV. Bayern München, Ajax, Milan, Real Madrid och Manchester United är mina favoritlag.

Om LB07, Malmö Redhawks och MFF spelar viktiga matcher samtidigt, vad tittar du på då?

– Försöker titta på det som är viktigast. Brukar försöka se MFF och Redhawks, men bara om det fungerar med mina ledaruppdrag i LB07. Jag följer Redhawks nu när de går in i kvalspelet och tror dem fixar spel i SHL även nästa år.

Han har även stor erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i sitt civila jobb.

– Jag jobbar på Ängsdalsskolan och är med runt årskurs 1, 2, 3 och även fritids. Jag är resurs där och hjälper till när det behövs. Jag har alltid jobbat i skolans värld. Det är kul att följa barnen från årskurs 1 hela vägen till 6:an när de lämnar för högstadiet. Jag gillar när jag får träffa och lära känna folk och att finnas till hands när någon behöver hjälp.

Det han tycker är roligt med sitt jobb är också något som går igen i hans ledarroll i LB07.

– Det är roligt att lära känna spelarna, alltid kul att komma ner och prata. Kul att se dem små utvecklas och att de kämpar hårt för att bli bättre.

Uffe har också spelat själv i dåvarande Bunkeflo IF och Kamplaget, som inte längre finns kvar i LB07’s regi.

– Det var längesedan jag spelade själv. Började som 10-åring. Sedan märkte jag att det var riktigt roligt att hjälpa till som ledare istället och då fortsatte jag med det. Det blev roligare än att spela på slutet.

Uffe är också försiktigt optimistisk om våra seniorlags chanser under året.

– Det kan inte bli sämre i alla fall. Tror det kommer gå helt okej. Jag följer herrarna när de spelar hemma på Brovallen,  men bara om det inte krockar med Redwaks. Jag står i klacken där på hockeyn och det är ofta någon som har sett mig på TV får jag höra efter matcherna.

Uffes engagemang i LB07 sträcker sig alltså redan över 20 år tillbaka i tiden. Han ser dock inte slutet än och har redan sett en del yngre grupper som han kan tänka sig att hjälpa till i framöver.

– Det är LB07 som gäller, ingen annan klubb. Jag hoppas kunna hjälpa till i ett nytt lag efter 2011:orna. Har sett några yngre grupper som hade varit kul att hjälpa till i framöver, förhoppningsvis kan jag få frågan om det när jag börjar känna mig klar med 2011:orna.

Uffe tackade nej till en värmande kaffe inför den blåsiga promenaden hem. Däremot blev det en Fanta Exotic och förhoppningsvis lite påfylld energi inför kvällens hockeymatch för Redhawks, som nu kunde ta allt fokus då fotbollsträningen blev inställd. Vi tackar Uffe och önskar honom, samt Redhwaks, ett stort lycka till inför resten av säsongen!

 

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

KEEP LB07

Under 2024 kommer LB07 inte mönstra ett damlag i seriespel. Istället startar LB07 en ny långsiktig satsning på dam- och flickfotboll som går under namnet

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr