Månadens Ledare – Erik Leonartsson

Namn: Erik Leonartsson

Ålder: 35

Familj: Fru och tre barn, av vilka två spelar i LB07.

Bor: Bunkeflostrand.

Jobb: Biträdande rektor

I sällskap av två söner, som med hjälp av lite chokladmjölk och fotbollar höll sig i närheten under vår pratstund, kunde vi slå oss ner efter en träning. Efter en tid med P2017B Svart är nu Erik också aktiv ledare i den nystartade gruppen PF2020B.

– Det är träning en gång i veckan med respektive grupp och inte så mycket matcher ännu, även om det börjar komma igång med P2017-gänget. Vi hade en turnering i helgen och killarna spelade jättebra.

Den egna spelarkarriären vill inte Erik framhäva speciellt mycket, även om moderklubben Vintrie IK bör nämnas. Han har däremot tagit sig till större klubbar som tränare.

– När jag bodde ett par år i Stockholm var jag tränare i både Djurgården och Hammarbys akademiverksamhet. Såhär några år senare är det nog inte direkt någon spelare som tagit klivet till högsta nivån, men jag arbetade tillsammans Alfred Johansson som numera tränar Rosenborg i Norge. En riktigt skicklig tränare.

Erik har alltså en minst sagt gedigen erfarenhet av barn- och ungdomsfotboll. Då blir man såklart nyfiken på vad som är så roligt med det.

– Det som är spännande är att se utveckling. Att jobba mot gemensamma mål och komma fram till vilken nivå vi ska lägga målen på. Vi har lite mantra som vi jobbar med. I PF2020 är det just nu att ”inte använda händerna” och i P2017B Svart kan det exempelvis vara ”närmsta kille pressar”. Det är roligt när spelarna lyckas och att deras självförtroende växer.

PF2020 är helt nystartad och spelarna har aldrig spelat organiserad fotboll tidigare.

– Den största, både utmaningen och tillgången, är att de aldrig har spelat fotboll tidigare. Det blir mycket lek och att väva in en boll i det. Det handlar mycket om att skapa fotbollsglädje. Glädjen ska styra. Hitta glädjen i prestationerna och aktionerna.

Till andra föräldrar som funderar på att engagera sig runt ett lag har Erik följande att hälsa.

– Det är ett väldigt roligt sätt att ha en gemensam aktivitet med sina barn och att se dem och deras kompisar växa i en annan kontext, det är nog den största anledningen till att man ska engagera sig.

Vi önskar Erik, övriga ledare och alla spelare lycka till i både P2017B Svart och PF2020B!

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr