LB07 startar Tränarakademi!

LB07 startar i december 2021 en Tränarakademi som löper över två år. Tränarakademin syftar till att utveckla tränare och skapa bästa möjliga förutsättningar för att de ska kunna arbeta professionellt med fotboll senare i sin karriär. Under tiden i Tränarakademin erbjuds skräddarsydda utbildningar, en mentor och en plats som ungdomstränare i LB07.

Programansvarig Henrik Adolfsson om Tränarakademin.

– Vi ser två stora vinster med vår Tränarakademi. Från ett föreningsperspektiv är vi alltid på jakt efter ambitiösa tränare som kan finnas hos oss för att utveckla vår verksamhet och våra spelare. Vi vill erbjuda södra Sveriges bästa utvecklingsmiljö inom fotboll och då är det viktigt att vår tränarutveckling går hand i hand med vår spelarutveckling.

– Ur ett tränarperspektiv är vår upplevelse att du ofta blir ganska ensam i dina uppdrag, med relativt liten stöttning från föreningen du arbetar i. Vi vill kunna guida tränarna framåt och erbjuda utbildningar och mentorskap, de får stöttning och coachning på vägen framåt, så att de kan undvika en del fallgropar som det annars är lätt att hamna i.

– Med Olof Persson som mentor, med erfarenhet från absolut högsta nivå som både spelare och ledare, kan vi erbjuda tränarna ett bollplank av absolut högsta klass. Jag kan bara sätta det i perspektiv till inledningen av min tränarkarriär och se vilken oerhörd förmån det hade varit att få en mentor av den kalibern.

– Nu börjar arbetet med att fånga upp de ansökningar vi får in och göra en bra rekrytering inför uppstarten i december. Det ska bli oerhört spännande att få vara med och driva Tränarakademin kommande åren.

Olof Persson, mentor i Tränarakademin.

– Min förhoppning är att vi ska kunna fånga upp och knyta till oss unga ambitiösa tränare och även få vara med på deras resa framåt. För egen del tycker jag det ska bli fantastiskt roligt att få vara med på den resan och åter en signal om att LB07 tänker nytt och spännande.

Vilka erfarenheter kan du bidra med som du själv har tagit med dig?

– Framförallt tror jag att jag kan finnas med och bidra i diskussioner med tränare som många gånger har väldigt bråttom att nå toppen så snart som möjligt. Jag vill komma med insikter från mina egna utgångspunkter i val av klubb och prioriteringar. Det är lätt hänt att ambitionen framåt och att klättra överskuggar det dagliga arbetet och det fokus som behöver läggas på nuvarande uppdrag och i nästa träning och match.

Upplever du något specifikt område där du känner att tränare behöver extra lägga extra fokus och som lätt förbises?

– Kommunikationsdelen är svår att läsa sig till teoretiskt. Där kan det vara bra att fånga upp erfarenheter från andra, just den sociala delen. Jag upplever att många landar i att fokusera enbart på det taktiska. Jag tror det är centralt att lära sig hur viktig kommunikationen är och förmågan att sälja in sin idé. Där vill jag finnas med och guida tränarna rätt i den balansgången.

För ytterligare frågor rörande Tränarakademin, kontakta Henrik Adolfsson, programansvarig.

Henrik Adolfsson

henrik@lb07.se

0760 199 548

 

 

 

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr