Lägesrapport Dam+F17

Inga matcher just nu, men våra representationslag är igång med träningen. Ta del av arbetet runt damlaget med Dam+F17’s sportchef och huvudtränare Henrik Adolfsson.

Det har varit ett tufft år på många sätt, hur har ni påverkats av alla restriktioner?

-Vi drabbades under hösten i form av det träningsförbud som låg då. Alla lag drabbades ju lika hårt, så i det läget handlar det mest om att hitta andra vägar framåt. Vi hade väldigt många spelare utifrån som besökte oss och tog del av en presentation om LB07 och den verksamhet vi vill bedriva i Dam/F17. De har nu efter juluppehållet varit med och provtränat och många av dem har också tagit klivet över. Vi har både vad gäller kvalité och kvantitet lyckats sy ihop det på ett väldigt bra sätt, även om det har tagit längre tid än vår förhoppning i höstas.

Hur känns upplägget nu med Dam/F17?

-Dam och F17 är en gemensam trupp som tränar ihop (i dagsläget delvis uppdelat på grund av restriktioner). Till matcherna delas sedan truppen upp och halva laget kommer spela match i Div 4 och den andra halvan i SM F17. Jag har ansvar för matcherna i Div 4 och Robin Lausev är ansvarig för matcherna i SM F17.

Hur ser ni på våren med träningar och träningsmatcher, svårplanerat, men vad hoppas ni på?

-Vi hoppas såklart att vi får komma igång så snart som möjligt, men har full respekt för att smittspridningen och det allmänna läget får styra. Så länge vi kan vara igång och träna kan vi också ta steg i rätt riktning, så det är vi glada för att vi kan.

Hur ser ni på kommande seriespel och motståndet?

-Div 4 blir en helt ny upplevelse för oss, och jag måste erkänna att vi just nu är ganska blanka inför vad det kommer att innebära. Vi har heller inte haft möjlighet att titta på några av våra motståndare, då det inte spelas matcher just nu. Vår grundinställning är att vi ska vinna varje match vi spelar, sen vet vi att det i princip är omöjligt att nå dit över tid. I SM F17 har vi erfarenhet från förra året, och vet att det finns flera starka lag där. Samtidigt blir många spelare överåriga och det fylls hela tiden på underifrån, så det är svårt att sia om styrkorna hos våra motståndare.

Många nya i laget, hur gör ni för att bygga upp lagkänslan och samspelet?

-I dagsläget får vi jobba aktivt med det i träning, då vi inte har möjlighet att genomföra andra aktiviteter. På sikt kommer vi också göra det i olika former. Vi försöker skapa en bra blandning i träning så att alla tjejer får lära känna varandra. Det är också en spännande process att vara med om, och en rolig resa att följa. Vår målbild var att truppen skulle bestå av 32 st spelare, och nu är vi uppe i 31 st, så dörren in är fortfarande öppen, om än på glänt.

Hur känner du själv för laget, nu när ni haft en tids träning tillsammans. Styrkor, svagheter?

-Då vi är 13 nya spelare i truppen kommer det såklart ta lite tid innan samspelet sitter. Däremot kan vi redan nu se tendenser av det vi har jobbat med, vilket såklart är glädjande. Jag är positivt överraskad över den kvalité vi redan har och den vi har fyllt på med utifrån. Vi har en bra balans i truppen och många fina egenskaper som är fördelade mellan spelarna. Det ska bli oerhört kul att se vad vi kan prestera i både Div 4 och SM F17 under året!

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr