Kan vi ta med oss medvinden till matchen mot Höllviken?

Jodå, veckan blev lika tuff som förväntat.

Mot Skurup följer vi matchplanen perfekt i 35 minuter och släpper få avslut mot oss och tar ledningen med 1-0 i en vass omställning. Sista 10 i första kommer vi inte riktigt rätt i positionerna men håller ut. Tyvärr blir det samma trend första 20 i andra halvlek där vi inte får till någonting, släpper in fyra mål och är nere under isen. Men så gör vi mål, får massor av energi och gör ytterligare ett mål med knappt tio minuter kvar. Vi gör vad vi kan på slutet men lyckas inte få in kvitteringen. Förlust med 4-3. Tuff match, lite sura miner men stundtals gör vi det vi ska.

Tre dagar senare möter vi Klågerup. Vi är av banan i 20 minuter. Ingen förstår riktigt vad som händer när vi släpper in tre mål. Men bara att konstatera att vi inte är där vi ska vara. Sen tar vi över matchen och gör ett mål innan halvtid som slutar 3-1 till Klågerup. I andra halvlek gör vi ett tidigt mål till 3-2 och har sedan en rad chanser som nästan osannolikt inte går in. När vi på slutet flyttar upp allt vi har lyckas Klågerup trycka in 4-2 och andra förlusten i rad är ett faktum. En dålig inledning straffar oss hårt även om vi tycker vi minst ska kunna klara oavgjort med tanke på de chanser vi har. Vi ledare konstaterar efter matchen hur viktig matchen mot Lunds Bois nu blir, för vänder vi inte trenden där så ser det tufft ut.

Och vi lyckas! Mot Lund spelar vi helt rätt under en rad perioder av matchen. Speciellt under inledningen när vi går upp till en 2-0-ledning. Vi tycker att vi har matchen under kontroll, men än en gång är marginalerna små. Lund har ett ribbskott som kan betyda mycket men inget mål. I början av andra har vi ett friläge att göra 3-0. Mål där och matchen ser helt annorlunda. Istället gör Lund två mål på två minuter och plötsligt är det 2-2 och nerv i matchen som nu står och väger med småchanser åt båda hållen. På slutet får vi straff efter en hands och tar hem vinsten med 3-2. Efter en tuff vecka känns vi värda det eftersom vi har haft lite oflyt tidigare i veckan. Och återigen går det att konstatera att vi inte får någonting gratis i den här superjämna serien där vi hela tiden behöver prestera på topp för att ta poäng.

Nu väntar Höllviken som har haft en ganska tuff inledning på serien. Vi vet samtidigt att om vi inte gör vad vi ska, och spelar på topp, kommer de att straffa oss. Så nu gäller det att vi får med oss medvinden från senaste matchen och får till all energi vi kan uppbringa, så finns chansen att nå ett positivt resultat på söndag.

Så kom till Limhamns IP och heja fram tjejerna så att vi fyller dem med vilja och positiv energi!