Jonas Carlberg tillträder som Sportchef Ungdom

I augusti tillträder Jonas Carlberg som Sportchef Ungdom. Jonas är ett välkänt namn i föreningen då han under senaste åren varit verksam i damlaget, P19 och ungdomskoordinator för åldrarna 4-9 år. Jonas är utbildad idrottslärare och kommer senast från Malmö Fria Läroverk där han arbetat som NIU instruktör på skolans fotbollslinje. Han innehar ett UEFA Elite Youth Diploma och har även behörighet att utbilda spelare och tränare genom fotbollsförbundets SUP, TUC och TUBU.

I tjänsten kommer Jonas att ansvara för åldrarna 4 till 13 år och mycket av tiden kommer att vara ute i verksamheten för att kunna följa respektive träningsmiljö närmre. Jonas kommer förmedla vår utbildningsplan så den får än mer kännedom och bidra med ett ökat stöd till spelare och ledare. LB07 eftersträvar att ge tränarna i de yngre åldrarna ännu bättre förutsättningar och att anställa en sportchef för ungdom är en del i att på lång sikt bli  Södra Sveriges ledande utvecklingsmiljö.

Några frågor till Jonas om hur han ser på sin tjänst:

Vad kommer du fokusera på under din första period?
– Första perioden förväntar jag mig blir intensiv inför och under vårt välbesökta LB07 Camp, därefter kommer jag spika höstens schema med spelformsutbildningar, tränarutbildningar samt att påbörja besök hos våra ungdomslag. – Det är viktigt för mig att tränarna känner ett snabbt stöd.

Är det något du känner att här kan vi bli bättre och som du vill extra fokusera på?
– LB07 har redan en välutvecklad och tydlig linje i sin spelar- och tränarutbildning. Då jag varit delaktig i att leda förbundets tränarutbildningar för klubben så vill jag verkligen uppleva en tydligare effekt på våra ungdomsträningar. – I och med denna tjänst så kan jag få bättre insikt i våra träningar och förhoppningsvis bidra till att nivån blir högre.

Vad ser du som föreningens styrkor?
– Det är svårt att ringa in något enstaka område men jag uppskattar att det finns ett otroligt engagemang inom föreningen, inte enbart hos våra ungdomsledare som jag kommer ha mest att göra med – men styrelse, sportslig ledning och stödmedlemmar visar ett enormt driv för att vi ska erbjuda bra förutsättningar för våra barn och ungdomar. – Vi har så många aktiva medlemmar och jag ser LB07 på något sätt som en folkrörelse.

FLER NYHETER

Nyförvärv Freddie Brorsson

Herrarna har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2024, Freddie Brorsson ansluter från seriekonkurrenten Veberöds AIF. Freddie är en offensiv spelare som deltog i

Läs mer »

Ny tränare för herrarna!

LB07 gör klart med ny huvudtränare för herrlaget. Valet faller på 45-årige Jim Gustafsson som senast kommer från seriekollegan Veberöds AIF. LB07 och Jim har

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr