Isak och Filip klara inför 2023

Isak Olsson och Filip Johansson väljer att förnya sina kontrakt över 2023. Isak kom inför säsongen från IFK Hässleholm och växte under säsongen ut till en viktig spelare. Filip Johansson kom hem i somras efter lite äventyr i bland annat USA och studier där.

Filip om varför han väjer att stanna:
– Sedan jag anslöt i somras känner jag att LB07 kunde och skulle vara ett lag som ska vara med och fightas om avancemang till högre divisioner. Och den utdelning vi fick samt arbete som lades ner av spelare och ledare visar att vi är ett lag med ambition att slåss högt upp i tabellen. Så det är en stor anledning till att jag förlänger. Även att vi kommer ha kvar tränare samt stora delar av föregående år med unga spelare som nu fått och spelar med mer erfarenhet.

–  Jag gillar den satsning som LB07 gör. LB07 är en förening som bör räknas som en av Malmös bästa. satsningen, engagemanget, och ambitionerna som finns i klubben är något som matchar mina egna. Sen den ungdomsverksamhet klubben har där man kan lyfta upp talangfulla spelare från ungdomsleden till seniortruppen är oerhört framgångsrik och eftertraktad.

Förhoppningar inför 2023
– Tror på oss som seriesegrare och direktkvalificerade och därmed spelar division 2 fotboll år 2024. Sen är vi alla medvetna om att division 3 är en av de tuffaste divisionerna när det kommer till att vinna serier då alla kan slå alla, vilket är något vi såg i år. Men ambition är självklart en serievinst!

Isak om förlängningen:
– Jag trivs väldigt bra i laget och har stort förtroende för både tränarstaben och resten av klubben. Mina egna ambitioner går hand i hand med klubbens och därför var det ett enkelt val för mig. Vi som lag har tagit stora steg under året och jag tror att den trenden kommer fortsätta även nästa år. Jag har höga förhoppningar på nästa säsong. Med de förutsättningar vi har så är jag övertygad om att vi kommer fortsätta att utvecklas. Vi har ett tydligt mål och det är att vi ska upp i seriesystemet. 

 

Olof Persson om de två förlängningarna:
– Två viktiga pusselbitar på plats. Isak har varit en av dom som spelat mest 2022. En naturlig ledare som också burit kaptensbindeln i många matcher. Otroligt stabil och har bidragit starkt till att vi var det lag som släppte in minst antal mål i serien.

– Glädjande att Filip fortsätter hos oss. En av våra ”egna” som hittat tillbaka.
Filip har sen dag 1 bidragit med stabilitet, professionalitet och en fantastisk energi. Han är en kravställare men samtidigt oerhört mån om sina lagkompisar. En mångsidig försvarare som gillar att fylla på framåt. Filip har definitivt en stor del i lagets fina höst. Det ska bli jäkligt spännande och se om vi kan bygga vidare på det.

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr