Första trepoängaren bärgad och flyttad match i helgen

Då har vi spelat våra tre första matcher i division 3. Som vi trodde håller serien en bra nivå och varje match kommer vara en utmaning, vilket känns riktigt roligt.

Husie IF – LB07 1-1

Efter en jämn och oavgjord hemmapremiär mot Kvarnby var det gräspremiär borta mot Husie i helgen. Husie ställde upp ett lag som var nästan lika ungt som vårt.

1 maj bjöd på lite kvavt men skönt väder. På andra sidan planen stod ett duktigt IFK Trelleborg. Skulle vi kunna addera på en seger på vår helt ok start i serien?

Vi började matchen med mycket bollinnehav men IFK stod bra i sina positioner. Trots det gör vi tidigt mål när vi stressar IFK till ett misstag och även om IFK direkt efter det skakar fram några chanser känns vi lite hetare när vi är framme i deras straffområde.  Efter en hörna petar vi in 2-0 vilket blir resultatet i halvtid.

I andra halvlek spelar vi kontrollerat och släpper till få avslut. Vi är framme en rad gånger med bra målchanser men lyckas inte stänga matchen förrän i slutskedet och bärgar därmed hem första trepoängaren efter en stundtals väl genomförd match. 3-0. Härligt! Känslan av att vi är på rätt väg med en rad delar av vårt spel är tydlig.

I helgen skulle vi spelat match borta mot Klågerup, som ju som bekant vann förra årets serie i division 4. Matchen borta mot Klågerup var en av få matcher vi förlorade förra året, då vi gjorde en mindre lyckad insats och Klågerup spelade bra. Men nu får vi vänta med att försöka revanchera oss. Klågerup har tyvärr en stor frånvaro och därför kommer matchen att flyttas till 1 juni.

I helgen kör vi istället träning och sedan tar vi nya tag mot vidare äventyr!

 

 

 

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr