Första trepoängaren bärgad och flyttad match i helgen

Då har vi spelat våra tre första matcher i division 3. Som vi trodde håller serien en bra nivå och varje match kommer vara en utmaning, vilket känns riktigt roligt.

Husie IF – LB07 1-1

Efter en jämn och oavgjord hemmapremiär mot Kvarnby var det gräspremiär borta mot Husie i helgen. Husie ställde upp ett lag som var nästan lika ungt som vårt.

1 maj bjöd på lite kvavt men skönt väder. På andra sidan planen stod ett duktigt IFK Trelleborg. Skulle vi kunna addera på en seger på vår helt ok start i serien?

Vi började matchen med mycket bollinnehav men IFK stod bra i sina positioner. Trots det gör vi tidigt mål när vi stressar IFK till ett misstag och även om IFK direkt efter det skakar fram några chanser känns vi lite hetare när vi är framme i deras straffområde.  Efter en hörna petar vi in 2-0 vilket blir resultatet i halvtid.

I andra halvlek spelar vi kontrollerat och släpper till få avslut. Vi är framme en rad gånger med bra målchanser men lyckas inte stänga matchen förrän i slutskedet och bärgar därmed hem första trepoängaren efter en stundtals väl genomförd match. 3-0. Härligt! Känslan av att vi är på rätt väg med en rad delar av vårt spel är tydlig.

I helgen skulle vi spelat match borta mot Klågerup, som ju som bekant vann förra årets serie i division 4. Matchen borta mot Klågerup var en av få matcher vi förlorade förra året, då vi gjorde en mindre lyckad insats och Klågerup spelade bra. Men nu får vi vänta med att försöka revanchera oss. Klågerup har tyvärr en stor frånvaro och därför kommer matchen att flyttas till 1 juni.

I helgen kör vi istället träning och sedan tar vi nya tag mot vidare äventyr!

 

 

 

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr