En godkänd start på serien

Då har vi spelat våra tre första matcher i division 3. Som vi trodde håller serien en bra nivå och varje match kommer vara en utmaning, vilket känns riktigt roligt.

Husie IF – LB07 1-1

Efter en jämn och oavgjord hemmapremiär mot Kvarnby var det gräspremiär borta mot Husie i helgen. Husie ställde upp ett lag som var nästan lika ungt som vårt.

Vi inledde matchen bra trots ovant och lite vårtuvigt underlag och hade bra grepp om spelet. Vi lyckades även göra ett mål som dömdes bort för offside. Därefter blev det motigt. Vi hade till sist fyra utespelare som inte kunde fullfölja matchen fullt ut på grund av skador och sjukdomar, vilket märktes i andra halvlek där Husie tog tag om händelserna och även ledningen med 1-0. Men skam den som ger sig.

Genom att vi med bra försvarsspel och några svettiga räddningar från Thea lyckades hålla nere deras ledning till 1-0 så fick vi chans att forcera på slutet, och det gick vägen. I matchens sista minut tryckte vi in utjämningen till 1-1 efter en frisparksvariant som går till historien som både förvirrad, mindre bra och superlyckad, vilket var skönt när mycket gick emot oss denna söndag och ett bevis på att vi kan ta oss samman när spelet inte riktigt sitter där. Tyvärr fick Husie en allvarlig skada på slutet när en av deras spelare föll olyckligt och förmodligen bröt nyckelbenet med ett längre spelavbrott till följd. Men sådan är sporten och vi hoppas att det inte blev allt för allvarligt för henne.

Dags för första 3:an?

Med det har vi inlett serien med en förlust och två oavgjorda, vilket är en ok start. Samtidigt finns känslan av att vi kan något lite bättre än vad vi hittills har åstadkommit och vi hoppas kunna visa det redan nu på söndag när IFK Trelleborg kommer på besök för ännu en härlig match, den här gången på Brovallen. Så nu laddar vi för att försöka bärga årets första tre-poängare. Kom och heja fram tjejerna på söndag – det är de värda!

Vi ses på BIP!

LB07- IFK Trelleborg
Söndag den 1/5, kl 14:00
Brovallen konstgräsplanen

 

 

 

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr