En återvändande back och en anfallare klar till hösten!

Vi kan presentera två nyförvärv till herrarna inför höstsäsongen, Filip Johansson ytterback från Ariana FC och Andrej Simeunovic anfallare från Vellinge IF. Båda spelarna är födda 1998 och kommer att bidra med ökad rutin och konkurrens. Filip är ”hemma igen” efter att ha lämnat vid 18-års ålder för Lunds BK, College spel i USA och nu senast i Ariana. Andrej har även han spelat i Lunds BK där han öste in mål i P19 allsvenskan innan han gick vidare till bl.a. FBK Balkan och nu under våren i Vellinge.

Olof Persson sportchef om värvningarna:
– Filip kommer att bidra med ledaregenskaper och en ökad konkurrens bland ytterbackarna. – Han är en egen produkt vilket vi värdesätter lite extra. Andrej är stor och snabb djupledsanfallare som ökar konkurrensen bland våra anfallare. – Vi har skapat mycket chanser under våren men vi måste öka vår målproduktion och det tror vi Andrej ska bidra med.

Filip om att vara tillbaka i föreningen:
– Det är en mycket skön känsla att få komma hem igen till moderklubben. Karriären började redan 2002 i Bunkeflo IF. Så var med när LB07 grundades och har tillbringat mer än halva min fotbollskarriär i denna förening. Även varit den klubb jag tränat med över somrarna när vi haft semester från spelet i USA. Så det är en skön och speciell känsla att få dra på sig den röda tröjan igen.

– Har haft kontakt med Olof lite från och till under en period och har känts bra under dessa samtal. LB07 har stora ambitioner och förmågor att ta sig högre upp i seriesystemet, något som matchar mina egna ambitioner. Sedan får man inte glömma den otroliga ungdomsverksamheten som klubben har där man tar upp många juniorer i A-truppen.

 

Andrej om varför han väljer att komma till föreningen:
– Det känns bra att hamna i en välorganiserad förening, där jag har känt mig väl bemött av både spelarna och ledarna. Ska bli kul att komma igång med säsongen igen.

– Det är ett ungt bollförande lag som gillar att spela offensiv fotboll och skapar många lägen, vilket passar mig som anfallare väldigt bra. – Jag vil bidra med mål och assist vilket medför att vi kan ta ett par kliv upp i tabellen.

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr