Division 3 Dam Södra med David Westerling

På annandag påsk premiärspelar våra damer på hemmaplan mot Spjutstorps IF, matchstart 14:00 på Limhamns IP. Försäsongen har varit lite upp och ner. Malmö Mästerskapen fick vi tyvärr bara ihop lag mot Hyllie IK och där förlorade vi med uddamålet. Träningsmatcher blev inställda och i DM avgjordes avancemanget från gruppspelet genom en W.O seger mot Kullabygdens DFF. I slutspelet blev IFK Osby försvåra och nu är det seriespel som väntar.

Efter en tuff start på säsongen har vi fått ordning på truppen med ett par nyförvärv och spelare underifrån. Rutin har kommit in via nyförvärven och det finns anledningar till att vara optimistiska inför seriespelet, det ska bli spännande att se alla våra unga spelare med mixen av lite rutinerade spelare. David som är sportchef och assisterande tränare till Philip Celander har fått ett par frågor: 

Hur ser din roll ut som sportchef, hur lägger du upp din säsong?
– Min roll som sportchef handlar om att både se det korta perspektivet, ge spelare och ledare den bästa möjliga förutsättning att vinna varje match och det längre perspektivet, att se var laget ska och ha en tydlig plan för hur vi skall ta oss dit.

Försäsongen börjar lida mot sitt slut hur går tankarna när du summerar den?
– Ur mitt perspektiv så har det varit en bra försäsong. Eftersom detta varit min första tid med både laget och klubben så har mycket handlat om att jag ska få en tydlig bild över allting. Något jag tycker jag har fått. Laget har tränat på väldigt bra, vi har blandat lite i resultaten men tycker att vi hela tiden tagit steg i rätt riktning.

Om du blickar mot årets tävlingssäsong, vad förväntar du dig och vad kan de som följer LB07 förvänta sig av årets upplaga i dam?
– Vi har en väldigt ung trupp vilket i sig brukar innebära höga toppar och lite djupare dalar. Men vi har ett väldigt talangfullt lag som kommer att utmana alla lag i serien. Så min förväntan är helt klart att vi står oss bra mot alla motstånd i serien.

En ny serie jämfört med förra året och en hel del lag från division 2. Hur kommer det gå för damerna i år?
– Det är en rolig serie i år med många bra lag. Vi är ödmjuka inför utmaningen men är samtidigt övertygade om att vi kan ta en bra placering när vi summerar året.

Vilka faktorer är nycklar för att vi ska göra en bra säsong?
– Nycklarna blir att vi vågar lita på vårt grundspel och utvecklar det ett steg till, samt att vårt centrala mittfält får vara skadefritt.

Någon spelare som vi tror kommer få sitt genombrott i år?
– Vi har många unga spelare som jag tror kommer göra sitt stora genombrott i seniorsammanhang i år.

Vem vinner skytteligan i laget?
– Med det bästa skottet i serien så kommer garanterat Ellen Adolfsson stå för en hel del baljor.

FLER NYHETER

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr