Damerna blir kvar i Division 3!

Damerna spelar fortsatt i Division 3!
I helgen blev det klart att Damerna behåller sin plats i Division 3. På grund av få nedflyttningar av Skånelag från Div 2 finns det utrymme för fler lag att stanna i Division 3 i och med den serieomläggning som stundar 2023.

– Förutsättningarna inför säsongen var ganska tuffa. Endast de fem första i tabellen var garanterade fortsatt spel i Division 3. Nu slutade det i att även de sjätteplacerade laget får stanna kvar, och det är såklart väldigt glädjande att vi lyckas knipa den platsen, hälsar Henrik Adolfsson, sportchef Dam/Flick.

– Det är en större serieomläggning som innebär att det blir färre Division 1-serier nationellt 2023. Det får följdeffekter neråt. Nästa års Division 3 består av nedre halvan från Division 2 i år och den övre halvan i Division 3. Ur det perspektivet får man nästan se det som en slags uppflyttning, då vi kommer ställas inför tuffare motstånd nästa år. Att vi lyckas knipa en plats i den serien, som nykomlingar i år, är vi oerhört glada för.

– När vi startade upp damlaget igen förra året var det 9 Malmöklubbar som spelade på samma nivå eller högre nivå än oss. Nästa säsong är det, som det ser ut nu, bara 3 klubbar som kommer spela på samma nivå eller högre. Det är fantastiskt bra jobbat av spelare och ledare att på så kort tid lyckas ta de stegen framåt. Det visar också att vår unga trupp hela tiden klar kliv i sin utveckling och det ska bli väldigt spännande att följa resan framöver, avslutar Henrik.

 

 

 

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr