Chadie inför herrarnas seriestart!

Chadie är inne på sitt tredje år hos herrarna, första året som assisterande till John Wall och Olof Persson. 2022 fick han huvudansvaret, första året som huvudansvarig slutade med en tredjeplats efter en fin höst. Förhoppningarna är nu att vi ska vara med från början i toppen och göra en riktigt stark säsong. 
Vi har ställt lite frågor till Chadie och hur han ser på försäsongen och tävlingssäsongen:

Försäsongen är snart slut, hur summerar du den?
– Vi är ungefär där vi önskar att vara. Spelare har utvecklats på individnivå och som kollektiv blir vi bättre för varje vecka som går. De nya spelarna har kommit in i vårt sätt att arbeta och vi har samtidigt lärt känna våra nya spelare och kunnat anpassa oss för att få ut det bästa av dem. Både prestationerna och resultaten har varit jämna och bra, det är vi givetvis nöjda med.

Rätt många nya lag i årets seriespel, vad kommer det innebära?
– Det kommer kanske att innebära att man går in i en del matcher utan att till 100% veta vad som väntar en. Den känslan kan vara obehaglig, men det ställer samtidigt högre krav på oss själva där vi måste se till att vi är förberedda och kan hantera olika typer av lag.
– Det kräver också ett extra stort ansvar hos spelarna som kommer behöva läsa av motståndaren tidigt i matcher vad som händer och snabbt utifrån våra taktiska aspekter hantera det.

LB07 är topptippat av många, varför är det så tror du?
– Dels är det klubben i sig, så kommer det alltid att vara. Sedan tror jag att en del kollar på tabellen från i fjol och hösten vi gjorde. På det har vi lyckats sy ihop en fin trupp till 2023 och gjort en stark försäsong. Sammantaget är det lätt att tippa LB07 toppen.

Vilka faktorer kommer bli avgörande för en lyckad säsong?
– Vi behöver vara ödmjuka inför varje träning, varje match och varje vecka. Vi kan våra höjder och vet att vi är svårstoppade när vi är som bäst. Nyckeln blir att hitta en hög lägstanivå och en jämnhet i det. Sedan kommer det komma matcher där ingenting fungerar, dessa matcher behöver vi även hitta sätt att vinna på.

Hur kommer topp tre se ut?
Är jättedålig på att tippa och vågar mig inte på en gissning. Ingen nämnd, ingen glömd!

Vad vill du ska identifiera årets LB07?
– Vi vill att publiken ska känna vår vilja och passion. Utöver det ska vi vara äckligt noggranna med ”the basics”, vi ska spela varierat offensivt, aggressivt defensivt och vara snabba i omställningsspelet åt båda hållen. Vi vill ha ett lag som är taktiskt flexibelt och spelare som alltid fattar beslut som är bäst för laget. Vi ska alltid vara hetast i spelet i boxarna och när vi behöver ska vi spela med en stor risk för att ta så många poäng som möjligt!

Vilken spelare kommer få sitt genombrott?
– Där är många spelare som kan få sitt genombrott denna säsongen. Laget är fyllt med ung talang och till vår stora glädje av egna produkter. Nathan Elie blev uppflyttad inför denna säsongen och har sett bra ut. Återvändare Kalle Nebrelius har spelat mest minuter på försäsongen och kan få sitt genombrott på seniornivå i år. Jonathan Okenge som flyttades upp redan ifjol verkar ha bestämt sig för att 2023 ska bli hans år. Alex Mellesmo som fått chansen mellan stolparna i Simon Ågrens frånvaro har också gjort det riktigt bra. Jag hoppas att alla har fått sina genombrott när vi summerar säsongen 2023!

FLER NYHETER

Allsvenskan startar för P16

2022 kvalificerade P2006 föreningen till P16 Allsvenskan 2023 genom att vinna b-slutspelet P16 nationell. Seriesystemet gjordes om inför 2023 av Svenska fotbollförbundet och det infördes

Läs mer »

P2008 och P2010 vidare i DM

P2008 och P2010 har avslutat gruppspelet i DM för respektive ålder. Båda grupperna vinner gruppspelet och tar sig vidare till slutspel. Niklas Dahl tränare för

Läs mer »

Välkommen tillbaka Deniz!

Deniz Salievski återvänder till sin moderförening efter några år i Malmö FF. 2018 lämnade Deniz LB07 och åren i MFF innehåller spel i bland annat

Läs mer »

KEEP LB07

Under 2024 kommer LB07 inte mönstra ett damlag i seriespel. Istället startar LB07 en ny långsiktig satsning på dam- och flickfotboll som går under namnet

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr