Chadie inför herrarnas seriestart!

Chadie är inne på sitt tredje år hos herrarna, första året som assisterande till John Wall och Olof Persson. 2022 fick han huvudansvaret, första året som huvudansvarig slutade med en tredjeplats efter en fin höst. Förhoppningarna är nu att vi ska vara med från början i toppen och göra en riktigt stark säsong. 
Vi har ställt lite frågor till Chadie och hur han ser på försäsongen och tävlingssäsongen:

Försäsongen är snart slut, hur summerar du den?
– Vi är ungefär där vi önskar att vara. Spelare har utvecklats på individnivå och som kollektiv blir vi bättre för varje vecka som går. De nya spelarna har kommit in i vårt sätt att arbeta och vi har samtidigt lärt känna våra nya spelare och kunnat anpassa oss för att få ut det bästa av dem. Både prestationerna och resultaten har varit jämna och bra, det är vi givetvis nöjda med.

Rätt många nya lag i årets seriespel, vad kommer det innebära?
– Det kommer kanske att innebära att man går in i en del matcher utan att till 100% veta vad som väntar en. Den känslan kan vara obehaglig, men det ställer samtidigt högre krav på oss själva där vi måste se till att vi är förberedda och kan hantera olika typer av lag.
– Det kräver också ett extra stort ansvar hos spelarna som kommer behöva läsa av motståndaren tidigt i matcher vad som händer och snabbt utifrån våra taktiska aspekter hantera det.

LB07 är topptippat av många, varför är det så tror du?
– Dels är det klubben i sig, så kommer det alltid att vara. Sedan tror jag att en del kollar på tabellen från i fjol och hösten vi gjorde. På det har vi lyckats sy ihop en fin trupp till 2023 och gjort en stark försäsong. Sammantaget är det lätt att tippa LB07 toppen.

Vilka faktorer kommer bli avgörande för en lyckad säsong?
– Vi behöver vara ödmjuka inför varje träning, varje match och varje vecka. Vi kan våra höjder och vet att vi är svårstoppade när vi är som bäst. Nyckeln blir att hitta en hög lägstanivå och en jämnhet i det. Sedan kommer det komma matcher där ingenting fungerar, dessa matcher behöver vi även hitta sätt att vinna på.

Hur kommer topp tre se ut?
Är jättedålig på att tippa och vågar mig inte på en gissning. Ingen nämnd, ingen glömd!

Vad vill du ska identifiera årets LB07?
– Vi vill att publiken ska känna vår vilja och passion. Utöver det ska vi vara äckligt noggranna med ”the basics”, vi ska spela varierat offensivt, aggressivt defensivt och vara snabba i omställningsspelet åt båda hållen. Vi vill ha ett lag som är taktiskt flexibelt och spelare som alltid fattar beslut som är bäst för laget. Vi ska alltid vara hetast i spelet i boxarna och när vi behöver ska vi spela med en stor risk för att ta så många poäng som möjligt!

Vilken spelare kommer få sitt genombrott?
– Där är många spelare som kan få sitt genombrott denna säsongen. Laget är fyllt med ung talang och till vår stora glädje av egna produkter. Nathan Elie blev uppflyttad inför denna säsongen och har sett bra ut. Återvändare Kalle Nebrelius har spelat mest minuter på försäsongen och kan få sitt genombrott på seniornivå i år. Jonathan Okenge som flyttades upp redan ifjol verkar ha bestämt sig för att 2023 ska bli hans år. Alex Mellesmo som fått chansen mellan stolparna i Simon Ågrens frånvaro har också gjort det riktigt bra. Jag hoppas att alla har fått sina genombrott när vi summerar säsongen 2023!

FLER NYHETER

Tack Per – Välkommen Anna!

Igår genomfördes LB07’s valmöte inför 2024. Avgående ordförande Per Gärdsell tackade för sig efter lång och trogen tjänst. Anna Lorentz blev vald till ny ordförande.

Läs mer »

Matcher LB07 Dam

Matcher LB07 Herr

Tabell LB07 Dam

Tabell LB07 Herr